Δεν βγαίνουν οι 180 με τίποτα εκτός αν πιάσει το τέχνασμα........

Όνειρο μακρινό είναι οι 180 για την συγκυβέρνηση αλλά μήπως αυτό είναι ένα ακόμα τέχνασμα του Σαμαρά; 

Μήπως ο Δήμας είναι ο πρόθυμος που θα θυσιαστεί στο βωμό της εκλογής Προέδρου;
Σίγουρα ο Δήμας θα είναι ο υποψήφιος στις δυο πρώτες ψηφοφορίες αλλά στην τρίτη και πιο κρίσιμη θα είναι πάλι ο Δήμας ή μήπως στην τρίτη ψηφοφορία ο υποψήφιος θα είναι κάποιος κεντροαριστερός (Κουβέλης, Κωνσταντόπουλος) ώστε να πάρουνε και τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ;....


Η ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα, παρά το γεγονός ότι συνοδεύτηκε με θετικά σχόλια για την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή ή στην εγχώρια πολιτική ζωή, προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών καθώς και στην ΔΗΜΑΡ.

Ανεξάρτητοι όπως ο Β. Οικονόμου και η Κ. Μάρκου εκφράζουν επιφυλάξεις για την τελική στάση που θα κρατήσουν στην Βουλή, ενώ στην ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές που στήριξαν την πρωτοβουλία των 8 - Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας - συμπαρατάσσονται με το ΟΧΙ στην εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Τα «νερά» των 24 ανεξάρτητων ταρακούνησε το «Ποτάμι», που έκανε λόγο για μετριοπαθή πολιτικό «περιχαρακωμένο όμως στα στενά όρια του κομματικού συστήματος»
Τα «νερά» των 24 ανεξάρτητων ταρακούνησε το «Ποτάμι», αφού με ανακοίνωσή του σχετικά με την υποψηφιότητα Δήμα έκανε λόγο για μετριοπαθή πολιτικό «περιχαρακωμένο όμως στα στενά όρια του κομματικού συστήματος». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση εκλήφθηκε από του ανεξάρτητους βουλευτές που φλερτάρουν με το «Ποτάμι» ως μήνυμα για τις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος και επηρέασε την αλλαγή στάσης αρκετών βουλευτών.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Μάρκου που είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό στην Βουλή δεν σχολίασε καν την υποψηφιότητα Δήμα απαντώντας στην εφημερίδα Έθνος αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την ψήφο της στην πρώτη ψηφοφορία. Αντίστοιχα ο Β. Οικονόμου που έχει υπογράψει το κείμενο των 8 σε δήλωσή του στο Έθνος χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Δήμα ως υποψηφιότητα με κομματικά χαρακτηριστικά, υπερασπίζεται την πρωτοβουλία των 8 και αναφέρει ότι θα αποφασίσει μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Αλλά και ο Γ. Κασαπίδης μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο των αναποφάσιστων μαζί με την Μ. Ιατρίδη και τους προερχόμενους από την Χρυσή Αυγή Στ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλο που όμως φέρονται να φλερτάρουν με το ΝΑΙ. 

Οι «ταλαντευόμενοι» έχουν αυξηθεί σε 9 από 3 που αρχικά είχαν ενταχθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, με αρκετούς ανεξάρτητους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να εκφράζουν ενστάσεις για την υποψηφιότητα Δήμα και τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε χωρίς να υπολογιστεί καν η κίνηση των 8 βουλευτών που ζητούσαν συμφωνία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλογές εντός του 2015  με συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται συζητήσεις από βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς προκειμένου να προταθεί άλλο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Προβληματισμένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης, επιμένοντας όμως ότι θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φέρονται οι Σπ. Λυκούδης και Γρ. Ψαριανός. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται παρασκηνιακές συζητήσεις από βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς προκειμένου να προταθεί άλλο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας από ομάδα βουλευτών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών παραγόντων μέχρι την Τρίτη ψηφοφορία αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στην στάση των βουλευτών που θα συνυπολογίσουν και τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν στο εγχώριο και ευρωπαΐκό σκηνικό με αφορμή τις εξελίξεις στην χώρα. 

Στους 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έρχονται να προστεθούν περίπου 9 ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν ή φλερτάρουν με το ναι όπως είναι οι: ο Σπύρος Λυκούδης,  Γρηγόρης Ψαριανός και ο Χρήστος Αηδόνης μαζί με τους Π. Μελά, Γ. Νταβρή, Κ. Γιοβανόπουλο, Γ. Κουράκο, ενώ είναι κοντά στην θετική ψήφο οι κύριοι Β. Καπερνάρος -που όμως θέλει να συμβουλευτεί τους ψηφοφόρους του- και Β. Πολύδωρας που έχει δηλώσει ότι θα είναι ο 180ος εάν βρεθούν οι άλλοι 179. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι θετικές ψήφοι για τον Στ. Δήμα αγγίζουν τους 164, καθώς από την ΔΗΜΑΡ αναμένεται να μην ψηφιστεί ο Στ. Δήμας και από τους ΑΝΕΛ δεν επιβεβειώνονται οι πληροφορίες για διαρροές από τους Π. Χαϊκάλη και Ελ. Κουντουρά. 

Αρνητικοί τέλος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζονται οι 9 ανεξάρτητοι βουλευτές μεταξύ των οποίων οι  Οδ. Βουδούρης και Θ Παραστατίδης, η  Θ. Τζάκρη, ο Π. Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Μ. Μπόλαρης. Από τον χώρο της Κεντροδεξιάς θα καταψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Χρ. Γιαταγάνα και  η Ραχήλ Μακρή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια