Αγριεμένο έρχεται το '15 με αρκετά χιόνια....

Από τα δυτικά θα ξεκινήσει η νέα επιδείνωση του καιρού 
Βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία 
Χιόνια στα ορεινά και σε υψόμετρο - Το... έστρωσε ήδη στη Φλώρινα!
Από το βράδυ της Δευτέρας θα υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα 
Τσουχτερό κρύο την Πρωτοχρονιά....


Ο παλιός ο χρόνος μας αφήνει σιγά σιγά και μας αφήνει με... βαρυχειμωνιά, βροχές, καταιγίδες, κρύο και χιόνια, που ίσως να πέσουν ακόμη και στα βουνά της Πελοποννήσου. 

Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για την επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά. Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε το ταξίδι του από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αναμένεται όμως και νέα επιδείνωση, από την Κυριακή και από τα δυτικά. 

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σήμερα Σάββατο, θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και μέχρι αργά το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρωτικών περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα. 

Από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Μικρή βελτίωση θα υπάρξει τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη θα έχουμε νέα επιδείνωση καθώς ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τη χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει περισσότερα χιόνια τα οποία θα κατηφορίσουν νοτιότερα και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Πελοποννήσου ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια