Έξω η Αρετή μέσα η Βίκυ λένε οι εισαγγελείς....

Υπέρ της αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου τάχθηκαν οι εισαγγελείς του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι εισαγγελείς Έδρας εισηγήθηκαν....
στο δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που υπέβαλε η κόρη του βασικού κατηγορούμενου. Αντίθετα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν αρνητικοί στην αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλε προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Με την πρότασή τους στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς κρίνουν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. Επισήμαναν επίσης πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του. Αναγνωρίζουν επίσης, όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Η κρίση των δύο εισαγγελέων για τη Βίκυ Σταμάτη είναι ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση «αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες».

Για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια