Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σκύλο της Αθήνας, τον Λουκάνικο....

Πέθανε τον περασμένο Μάιο ο διάσημος καφετί αδέσποτος σκύλος, ο γνωστός και με το παρατσούκλι «Λουκάνικος», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες συγκεντρώσεις του 2011 υποχρεώνοντας μέχρι και το περιοδικό TIME να του κάνει αφιέρωμα.

Τότε και εμείς εδώ από το zouzouni news είχαμε φτιάξει ένα βίντεο με την "δράση" του Λουκάνικου. Δείτε εδώ

Σύμφωνα με πληροφορίες....
ο «Λουκάνικος» έφυγε σε ηλικία 10 ετών από πρόβλημα στην καρδιά ταλαιπωρημένος από την έντονη ζωή του στους δρόμους της Αθήνας, στο πλευρό των διαδηλωτών και κόντρα - τις περισσότερες φορές - στην αστυνομία.
Το 2011 το αμερικανικό περιοδικό είχε χαρακτηρίσει τον καφετί ημιαίμο ως «σκύλο της χρονιάς» αφιερώνοντας του ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ με χαρακτηριστικές εικόνες του από διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πριν δυο χρόνια,  η μασκότ της πλατείας Συντάγματος εξαφανίστηκε από τα στέκια του. Είχε γεράσει πια και η υγεία του είχε κλονιστεί. Γύρισε δίπλα στον άνθρωπο που τον βρήκε κάποτε και τον φρόντισε. Και εκεί, στο "σπίτι" του, άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε είπε πως η υγεία του είχε επιβαρυνθεί ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει τα τελευταία χρόνια. 


Ο άνθρωπος που τον πρόσεχε, σύμφωνα με την Αυγή, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Λουκάνικου: «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε».

Πέθανε ο «Λουκάνικος», ο σκύλος-σύμβολο των διαδηλώσεων του 2011 στην Αθήνα












protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια