"Χριστιανοί θα σας σφάξουμε" φώναζαν χθες βράδυ Αλβανοί σε χωριά του Αργυροκάστρου....

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, μετά τον αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Σερβίας και της Αλβανίας, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016, που τελικά διεκόπη.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ελληνικής μειονότητας, "κάτοικοι....
του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας, δημιουργώντας κομβόι αυτοκινήτων εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη, φωνάζοντας συνθήματα όπως: θα σας κάψουμε Χριστιανοί!".

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος himara.gr αναφέρει ότι "δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους, εκφοβίζοντας τους κατοίκους, που εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο, μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν".

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό.

Ορισμένοι, μάλιστα, έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού, χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια