O χάρτης της αθλιότητας

από τον Κώστα Κετσετζόγλου
Την επομένη της ημέρας που εκπρόσωπος του Ολυμπιακού παρουσίασε τον χάρτη… εντιμότητας (!!) του ποδοσφαίρου βρίσκεσαι για άλλη μια φορά σε αυτή την ζωή μπροστά στο βασανιστικό ερώτημα… Θεέ μου τα έχω δει όλα;  Και έρχεται από το υπερπέραν η φωνή της προσγείωσης: ΟΧΙ. Θα δεις κι άλλα. Θα τον ψάξω αυτό τον χάρτη πάντως. Θέλω να τον έχω....
γιατί όταν διδάσκει εντιμότητα ο Ολυμπιακός εμείς οι… φτωχοί πρέπει να διαβάζουμε με ανοικτό το στόμα και να μην χάνουμε ούτε λέξη. Και μετά βέβαια να… φτιάξουμε ομάδα. Γιατί πως αλλιώς θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε. Να κάνουμε και επενδύσεις βέβαια γιατί όπως μάθαμε τόσα χρόνια αν δεν κάνεις επενδύσεις θα σε νικήσει ο πιο… επενδυτικός αντίπαλος. Που πάντα είναι ο ίδιος.

Οι 10 Ολυμπιακοί βέβαια αλλά και οι πολυμέτοχοι του ΠΑΟ αλλά κι αυτός ο Σαββίδης που κάναν επενδύσεις με λεφτά όχι του Τσάμπιονς Λιγκ ή των δημόσιων οργανισμών που διοικούσαν οι… προμηθευτές τους αλλά δικά τους απλά δεν ήξεραν. Δεν είχαν προπονητές σαν τον Μαντζουράκη, τον Τάκη το Λεμονή του Κωστέα Γείτονα ή τον Αλμπερτίνο Μπιγκόν που όπως είχε γράψει κι ο Θέμος την επόμενη της πρόσληψης του είχε αναδείξει τον… Μαραντόνα. Ούτε παίκτες γεννημένους πρωταθλητές που έκρυβαν τον πρωταθλητισμό βαθιά μέσα τους αλλά μόλις φόραγαν την ερυθρόλευκη και ριγωτή, που λένε και οι ανακοινώσεις – νον πέιπερ, αυτός τους έβγαινε ασυγκράτητος στην επιφάνεια. Μέχρι κι ο Σήφης ο Δασκαλάκης αλλά και ο Ζίζι ο Ρομπερτς που έχει περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδος από τον… Ντέμη Νικολαϊδη και μετά τον Ολυμπιακό σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 27 του με την φανέλα της Κόουλισαντ Να Φιάννα ΓΑΚ (δεν είναι πλάκα) θα λένε στα εγγόνια τους στην Κρήτη ή στη Μονράβια πως ήταν πρωταθλητές κάποτε. Και όχι μόνο αυτοί βέβαια αλλά και δεκάδες άλλοι.

Πώς να μην βγάλουν λοιπόν τον χάρτη της εντιμότητας. Όλα τα λεφτά βέβαια θα είναι όταν θα παρουσιαστεί πλήρης ο χάρτης της… αθλιότητας. Αυτός που μας παραδίδεται λίγο λίγο κάθε Δευτέρα βράδυ και την άλλη μέρα θάβεται σχεδόν παντού επειδή εμπεριέχει νομικό ρίσκο η αναμετάδοση μιας συνομιλίας ενός προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με ένα στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ. Αυτή είναι η επίσημη γελοία δικαιολογία. Εδώ που τα λέμε βέβαια άνετα μπορεί να πάει στο δικαστήριο ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ και να αποδείξει πως όλοι αυτόν σκέφτονται. Κανέναν άλλο. Ισως γιατί, όπως θα έλεγε και το νον πέιπερ, δεν υπάρχει κανείς άλλος… μεγάλος σύλλογος.

 Και βέβαια οι «μεγάλοι» σύλλογοι έχουν και τα ραμολιμέντα που τους αξίζουν και όσο περνάνε τα χρόνια και πλησιάζουν τα 80 αντί να γίνονται πιο γλυκοί άνθρωποι γίνονται το χειρότερο είδος. Αυτό δεν είναι για τον πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ που είναι πολύ μικρότερος. Μην παρεξηγηθούμε. Είναι για την γριά κότα που με τα γραπτά του επιβεβαιώνει πως μέσα στον άνθρωπο κατοικούν τα πιο χυδαία και βάρβαρα ένστικτα. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί κι αυτός να συμμετείχε στο γράψιμο του… χάρτη εντιμότητας. Σίγουρα θα είχε πολλά να προσφέρει. Το ρολόι όμως πάει μπροστά. Όχι πίσω. Τικ τακ. Και να πετύχει η απαγόρευση μετάδοσης που ζήτησε η ανεξάρτητη ΕΠΟ του Σαρρή προκειμένου να προστατεύσει το προϊόν προφανώς, από τον εισαγγελέα δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα στοιχεία. Εχει καμιά εκατοπενηνταριά dvd ακυκλοφόρητα. Με μεγάλα… σουξέ. Φιλάκια…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια