Χαμός στην Ferrari μετά και τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.... Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων....

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εικόνα της αγωνιστικής ομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε, επίκεινται σαρωτικές αλλαγές.

Υπάρχουν μερικά κάστρα στη F1, όπως αυτό της Μόντσα όπου οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ που έκαναν το 7ο 1-2 σε 13 αγώνες για τη Mercedes.  

Πιο πολύ όμως από....
τη νίκη των Γερμανών στο άντρο της Ferrari, τους Ιταλούς «πονά» η μη ανταγωνιστική εικόνα των F14T. Στην εκκίνηση τα δυο κόκκινα μονοθέσια ήταν στις θέσεις 7 και 11. Στον αγώνα ο Αλόνσο εγκατέλειψε για πρώτη φορά φέτος (σ.σ: από ERS) ενώ μάχονταν για την 10η θέση και ο Ράικονεν τερμάτισε 9ος. Όλα αυτά υπό ασφυκτική πίεση από τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης που πριν τον αγώνα μετέδιδαν ότι επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στη Ferrari. Οι φήμες έφεραν τον πρόεδρο της εταιρείας Λούκα ντι Μοντεζέμολο που βρίσκεται επικεφαλής της ομάδας από το 1991 ν’ απομακρύνεται άμεσα και τη θέση του ν’ αναλαμβάνει ο CEO του γκρουπο FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε σε συνδυασμό με επάνοδο του Ρος Μπρον σε αρχηγικό ρόλο. Ο 67χρονος σήμερα Ιταλός μάνατζερ τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Ferrari από τον αείμνηστο Τζιάνι Ανιέλι σε μια περίοδο που η Ιταλική ομάδα είχε πάρει την κατηφόρα μετά το θάνατο του Έντσο το 1988. Ο Μοντεζέμολο ήταν βοηθός του Φεράρι από το 1973 ως το θάνατό του. Ήταν τέτοια η ένταση των φημών που ο Μοντεζέμολο αναγκάστηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους το Σάββατο διαψεύδοντας τες. Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως αν υπάρχει κάποια εξέλιξη για τη θέση του στη Ferrari, αυτή θα προέρθει και θα γίνει γνωστή μόνο απ’ αυτόν. 


Ο Μοντεζέμολο μιλά με μεγάλη ένταση στους δημοσιογράφους το περασμένο Σάββατο στη Μόντσα.

Αντιδρώντας ο Σέρτζιο Μαρκιόνε (σ.σ: το ρεπορτάζ λέει πως οι σχέσεις των δυο αντρών είναι κάκιστες) τοποθετήθηκε δημόσια: «Πρέπει να διορθωθούν πολλά. Άλλος τομέας της Ferrari είναι ο εμπορικός και άλλος ο αγωνιστικός πρέπει να έχουμε μονοθέσιο νικητή στη F1. Δεν είναι αποδεκτή η σημερινή κατάσταση, δεν μπορώ να βλέπω τα μονοθέσια μας στις θέσεις 7 και 11. Δεν μ’ ενδιαφέρει, όπως δεν ενδιαφέρει και τη FIAT. Είμαι τιφόζι εδώ και πολλά χρόνια και να βλέπω τη Ferrari, σ’ αυτή την κατάσταση με τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, με εξαιρετικό προσωπικό στα πιτ και στο εργοστάσιο έχουμε όλα αυτά και δεν έχουμε κερδίσει τίποτα από το 2008. Είμαστε φίλοι με το Λούκα όμως οι δηλώσεις του αυτές… εγώ δε θα μιλούσα ποτέ έτσι για τον εαυτό μου, παρότι είμαι διευθύνων σύμβουλος.  Θεωρώ τον εαυτό μου απαραίτητο αλλά ξέρω πως είμαι στην υπηρεσία της εταιρείας. Γιατί να δίνω λοιπόν την αίσθηση πως είμαι υπεράνω της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην εταιρεία και στο διευθύνοντα σύμβουλο. Είναι ανόητο αυτό, εκτός πραγματικότητας. Για τη Ferrari πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα σημασία έχει και η νίκη. Τα τελευταία έξι χρόνια παρότι έχουμε κορυφαίους οδηγούς τα πάμε άσχημα. Δείτε τον Αλόνσο και το Ράικονεν είναι και οι δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές είμαι πάρα πολύ ενοχλημένος παρακολουθώ την κατάσταση εδώ και καιρό και τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά». 


Ο CEO της FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε σε παλιότερη επίσκεψή του στα πιτ της Ferrari συζητά με τον ισχυρό άντρα της F1, Μπέρνι Έκλεστον. Η απουσία του Μαρκιόνε από τη Μόντσα φέτος είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας. 

Η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών πίσω από Mercedes, Red Bull και Williams. Η τελευταία νίκη της ομάδας ήρθε πέρυσι στην Ισπανία. Οι εξελίξεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες είναι θέμα χρόνου ν’ ανακοινωθούν. 
Τάκης Πουρναράκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια