Έκοψε την ΝΕΛ ο Βαρβιτσιώτης από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου!!!

Έκπτωτες τέθηκαν, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η εταιρεία "Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ Α.Ε)" και η θυγατρική της "ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E" από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Τι προβλέπει η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κύριος....
 Βαρβιτσιώτης κηρύσσει έκπτωτη την εταιρεία ΝΕΛ A.E από τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη – Χίος - Σάμος - Ικαρία, καθώς και την εταιρεία ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. από τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά - Μεστά Χίου. Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500.000 ευρώ για κάθε μία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος.

Δεν εκτελούσαν δρομολόγια επί σχεδόν τρεις μήνες

Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά - Μεστά Χίου επί σχεδόν τρεις μήνες.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι καμία οφειλή του Δημοσίου δεν βρίσκεται σε εκκρεμότητα προς τις δύο εταιρείες, πλην των μισθωμάτων του μήνα Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης. 
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προχώρησε σε υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω γραμμών, δρομολογώντας έτσι την άμεση εξυπηρέτησή τους από άλλα πλοία.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, άλλωστε, καταβάλλουν άμεσα τα μισθώματα προς τις εταιρείες, εφόσον και εκείνες από την πλευρά τους προσκομίσουν τα απαραίτητα από το νόμο δικαιολογητικά. Γι αυτό το λόγο, καμία άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία από όσες εξυπηρετούν δρομολογιακές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας δεν έχει εκφράσει αντίστοιχη διαμαρτυρία.

"Φαινόμενα ασυνέπειας δε γίνονται δεκτά" επισημαίνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

"Θεωρώ εθνικό και προσωπικό καθήκον να κάνω ό, τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού μας δικτύου" τόνισε ο κύριος Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε "από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η διασύνδεση μεταξύ των νησιών και η εδαφική συνοχή της χώρας αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που θα διαφυλάξω με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Η εξυπηρέτηση και η συγκοινωνία των νησιών μας υλοποιείται με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματά αυτά πιάνουν τόπο. Φαινόμενα ασυνέπειας σε εκτέλεση δρομολογίων που τα θέτουν σε απομόνωση δεν γίνονται ανεκτά. 

Σήμερα βάζουμε τέλος σε μια κατάσταση που ταλαιπωρούσε χρόνια τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου και ειδικά τους κατοίκους της Λήμνου. Για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η ενίσχυση του αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας και του εθνικού ρόλου που επιτελούν αποτελεί κυρίαρχο μέλημα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. 

Τι θα γίνει με τους νησιώτες μας - "Δε θα μείνουν δίχως πλοίο" τονίζουν στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας

Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας επεσήμαναν στο Newsit πως "οι νησιώτες μας δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω και να έχουν πλοίο άμεσα"

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναμένεται να προχωρήσει σε  απευθείας ανάθεση των άγονων γραμμών, για τρεις μήνες, που εκμεταλλευόταν έως σήμερα η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και παράλληλα στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, 

Την Παρασκευή 12/09/2014 συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την κάλυψη των γραμμών της ΝΕΛ, που σε πρώτη φάση θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια