Προβληματισμός για τον Ρανιέρι με τις ατυχείς έως ....περίεργες επιλογές του και πίκρα για την επίσημη αγαπημένη στο μπάσκετ.....

Αν ισχύει και στον αθλητισμό ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» τότε έπρεπε να περιμένουμε αυτό το Κυριακάτικο «0 στα 2», καθώς σχεδόν σε όλη την Ελλάδα η συννεφιά, η βροχή και το χαλάζι είχαν την τιμητική τους. Ταπεινωτικός αποκλεισμός κι ανώμαλη προσγείωση στο Μουντομπάσκετ από την Σερβία και ηχηρό χαστούκι στο ποδόσφαιρο με την εντός έδρας ήττα από τους Ρουμάνους στο Καραΐσκάκη.

Η διαφορά είναι....
απλά ότι για την ομάδα του Ρανιέρι τώρα άρχισε η... περιπέτεια και έχει όλο τον δρόμο μπροστά της για να ρεφάρει αυτή την ήττα και να πάει στην Γαλλία, ενώ η ομάδα του Κατσικάρη παρά την εντυπωσιακή παρουσία και το 5-0 στον όμιλο, μπήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα και πλέον θα πρέπει να περιμένει ένα ολόκληρο χρόνο προκειμένου να αποδείξει αυτό που όλοι το λένε και το... φωνάζουν εδώ και μέρες. Ότι το μέλλον της ανήκει.

Όσο αφορά την μετά-Μουντιαλική πρεμιέρα για την εθνική του ποδοσφαίρου το βέβαιο είναι ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι πιάστηκε... αδιάβαστος.

Μάλλον ο Ρανιέρι είναι κουρασμένος και μπουχτισμένος από την ομολογουμένως πλούσια καριέρα του ως προπονητής και γιαυτό δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το παιχνίδι, αφού φάνηκε αδιάβαστος και για τους ποδοσφαιριστές του αλλά και για την αντίπαλο.... ίσως το περασμά του από Ελλάδα να έχει λόγο μόνο για να συμπληρώσει τα ένσημα για την σύνταξη....

Αλήθεια οι κλήσεις των διεθνών με ποια κριτήρια έγιναν; 
Όσο αντικειμενικά και να το δεις, δεν βγάζουν νόημα οι κλήσεις των Μήτρογλου, Μάνταλου, Σαμαρά και Διαμαντάκου.
Μήπως οι κλήσεις έγιναν ....με χαρτάκι του ανεκδιήγητου Σαρρή;
Τελικά η Εθνική μας ομάδα είναι κέντρο αποκατάστασης και προώθησης ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού;;;

Μπορεί μετά από κάθε αγώνα της εθνικής στην Βραζιλία να έστελνε συγχαρητήρια και να δήλωνε περήφανος για τα «νέα του παιδιά», αλλά μάλλον από τις επιλογές του (ενδεκάδα κι αποστολή) φάνηκε ότι δεν τα ρούφηξε κιόλας τα παιχνίδια. Παίκτες που είναι καιρό χωρίς ματς ή μακριά από τον καλό τους εαυτό πήραν χρόνο (κάποιοι έβγαλαν και τα 94') και φυσικά δεν έκαναν καμία διαφορά. Oύτε η... έκπληξη με Μάνταλο βγήκε στον Ρανιέρι, αν και ο αντικαταστάτης του, Χριστοδουλόπουλος δεν μας έκανε να πούμε «γιατί δεν μπήκε από την αρχή».

Τον Διαμαντάκο γιατί τον κάλεσε; Επειδή έβαλε 3 γκολ σε ένα τουρνουά της πλάκας; Έφτασε χθες να κάνει ακόμη και σέντρα στο γάμο του... Καραγκιόζη με το αριστερό.

Ο Μήτρογλου από την άλλη από πέρσι τον Δεκέμβριο και μετά είναι μια ποδοσφαιρική αθλιότητα. Αυτήν την στιγμή πρέπει να είναι σε χειρότερη κατάσταση και από τον Χαριστέα, θυμίζει με βαριές κινήσεις, παλαίμαχο, δείχνοντας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ πρέπει να χάσει και κιλά.

Δεν γίνεται να μην παίζει ο Κλάους και να παίζει βασικός ο Μήτρογλου. Και εκεί πραγματικά που εξοργίζεσαι είναι όταν κάνει αλλαγή και αντί να βάλει τον Κλάους βάζει τον Διαμαντάκο, ποιος Διαμαντάκος μίστερ; σε ένα τουρνουά έπαιξε το παλικάρι και δεν προβλέπεται να ξαναπαίξει...... 
Μιλάμε για αστεία πράγματα.

Τον Μάνταλο από την άλλη που τον είδε; Στα φιλικά της ΑΕΚ με την Νίκη Βόλου και τις ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος; 

Αντίθετα για παράδειγμα ο Κλάους Αθανασιάδης σε ένα ματς που... φώναζε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και να δημιουργήσει «μανούρα» στην περιοχή των Ρουμάνων, ειδικά μετά την αποβολή, δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο!

Αλήθεια το όνειρο με τον Ταχτσίδη που το είδε;
Κάποιος πρέπει να του πει ότι ποδοσφαιριστής με το όνομα αυτό δεν υπάρχει. Το παλικάρι δεν κάνει για Εθνική ομάδα, παρά μόνο για κάποιο σύλλογο τελειωμένο, για συμπλήρωμα του ρόστερ.

Φτάσαμε σε σημείο να δούμε να... τρακάρουν ακόμη και οι Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης για να σώσει την κατάσταση ο Μανωλάς.

Το αξιοπερίεργο σε ό,τι αφορά στις επιλογές του Ιταλού είναι ότι ενώ επισήμανε ότι οι Ρουμάνοι έχουν δώσει ήδη 6 παιχνίδια και δεν έχουν πόδια βαριά, δεν πήρε περισσότερους ποδοσφαιριστές από ομάδες πιο έτοιμες, που έπαιξαν στην Ευρώπη, όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο Αθανασιάδης, ο Κλωναρίδης, ο Καρέλης θα μπορούσαν να δώσουν άμεσα λύσεις, σίγουρα υπερτερούν σε ταχύτητα, φυσική κατάσταση και ακόμη γκολ να μην πετύχαιναν θα ένιωθε δυνατά το πρέσινγκ τους η αντίπαλη άμυνα!

Γιατί δεν ζήτησε ο Ρανιέρι μια συνάντηση με τον πρώην προπονητή για να  συζητήσουν για τους παίχτες και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον καθένα, αφού ακόμα δεν γνωρίζει ποιες ομάδες παίζουν στο πρωτάθλημα, πόσο μάλλον να γνωρίζει και τους παίχτες...... 

Εν κατακλείδι, καλύτερη από την Ρουμανία δεν ήταν σίγουρα η Ελλάδα, αλλά ούτε πολύ χειρότερη. Ένα ανόητο πέναλτι, από μια φάση που... έχασε ο Χολέμπας (είναι κάτι που... συνηθίζει), μια άτυχη στιγμή με τα κεφαλιά του «Τόρο» στο δοκάρι και δεν σώθηκε ούτε ο βαθμός. Η συνέχεια αναμένεται να καλύτερη και με περισσότερη λογική. Και στο παιχνίδι, προφανώς και στις επιλογές.

Με την ήττα αυτή στην πρεμιέρα για τα προκριματικά του Euro δεν έρχεται η καταστροφή. Αν κάνει δύο νίκες στη συνέχεια με Φινλανδία εκτός έδρας στις 11/10 και με την Βόρεια Ιρλανδία στις 14/10 μπορεί να ξαναγίνει το αφεντικό. Αν βρει αγωνιστικό ρυθμό, μπορεί να πάρει... ρεβάνς από τη Ρουμανία μέσα στο σπίτι της, αν και αυτό... αργεί (7/9/2015)!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια