Οι ισλαμοφασίστες δολοφόνοι έβαλαν την Ελλάδα στο ισλαμικό χαλιφάτο που ονειρεύονται

Δείτε τι τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» - Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου....


Eβαλαν την Ελλάδα  στον χάρτη ΤΟΥ Ισλαμ ως... OROBPA των Βαλκανίων

Ντοκουμέντο: Ο χάρτης που τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου. Μεταξύ αυτών των περιοχών συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Τα σύνορα του χαλιφάτου φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια, συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Αραβική Χερσόνησο, την Ινδία, μέρος της Κίνας και το σύνολο των χωρών των λεγόμενων τουρκόφωνων περιοχών της Ασίας

Ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα για τους τζιχαντιστές - Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται 
στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας

Ο απόηχος των συγκρούσεων μεταξύ των ακραίων ισλαμιστών του ISIS («Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») και των δυνάμεων του Ασαντ, του Ιράκ και των Κούρδων φτάνει ως την Ελλάδα. 

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δραστηριοποιούνται ήδη ακραίοι ισλαμικοί πυρήνες στη χώρα, βασικό αντικείμενο των οποίων είναι η παροχή διευκολύνσεων και υποστήριξης σε πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών που επιδιώκουν να φτάσουν ως τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας ώστε να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες χωρών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν και οι οποίοι, αφού φτάσουν στην Ελλάδα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς σε κάποια από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που διατηρούν απευθείας σύνδεση διά θαλάσσης με τα απέναντι μικρασιατικά παράλια. 

Κατόπιν, μέσω Τουρκίας, προωθούνται στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας, πυκνώνοντας έτσι τις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες αραβικής, κυρίως, καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα κάποιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μερικές εβδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ευρείες επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών.
Eβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη του Ισλάμ ως... OROBPA των Βαλκανίων


Κόκκινος συναγερμός

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς το παρόν, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κύκλοι, οι ελληνικές αρχές έχουν υπό έλεγχο και παρακολουθούν τις κινήσεις ορισμένων ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής κοινότητας. Εξάλλου από τις «επεκτατικές» βλέψεις των ακραίων ισλαμιστών του ISIS δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας, αλλά ούτε και η Κύπρος, καθώς σε πρόσφατο χάρτη που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο συμπεριέλαβαν και τις δύο μεταξύ των εδαφών που σκοπεύουν να καταλάβουν! Σε ό,τι αφορά μάλιστα την Κύπρο, τα μέλη της οργάνωσης έχουν ως στόχο να ιδρύσουν στο εγγύς μέλλον ακόμη και «επιχειρησιακή βάση». Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στο πλευρό των τζιχαντιστών που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία εκτιμάται ότι πολεμούν χιλιάδες μαχητές με ευρωπαϊκές ρίζες, μέρος των οποίων διείσδυσε στη Συρία και στο Ιράκ μέσω των τουρκικών συνόρων. Ορισμένοι από αυτούς προέρχονται από χώρες της Βαλκανικής, με την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία να έχουν τη μερίδα του λέοντος και αυτό παρά τις προσπάθειες των εκεί επίσημων αρχών να ελέγξουν το φαινόμενο 
ποινικοποιώντας τη συμμετοχή των πολιτών τους σε συγκρούσεις που γίνονται σε τρίτες χώρες. 

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μέχρι στιγμής στις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10 Αλβανοί πολίτες, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν τραυματιστεί. Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας. Πρόκειται για τον Ε.D. ο οποίος στρατολογήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία στις 8 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και εναντίον των δυνάμεων του Ασαντ. Σε μία από αυτές τις μάχες τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζεται η θεραπεία του.

 

Μισθοφορικός στρατός

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» είναι μισθοφόροι. Οπως σημειώνουν έγκυροι κύκλοι, «πρόκειται για κάθε καρυδιάς καρύδι, που δεν έχει τίποτα να χάσει και έχει έρθει από διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Δύσης, με απώτερο στόχο να κερδίσει χρήματα και τίποτα άλλο». Επίσης, εν αντιθέσει με την κυρίαρχη εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη αναφορικά με τη δράση των ισλαμιστών του ISIS, οι περιοχές που έχουν καταλάβει είναι σχετικά περιορισμένες, αφού βασικός τους στόχος είναι να ελέγξουν σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των οδικών αξόνων στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, προκειμένου να διασφαλίσουν διόδους για το λαθρεμπόριο, κυρίως του πετρελαίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία, αφού για αρκετούς μήνες ανεχόταν -εάν δεν βοηθούσε κιόλας- τη μεταφορά μέσα από τα εδάφη της τζιχαντιστών που σκόπευαν να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους». 

Ενδεικτικά να επισημάνουμε πως σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αφού άντρες του ISIS κατέλαβαν συνοριακά περάσματα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη βόρεια Συρία αυξήθηκαν από τα 40-50 εκατ. στα 100 εκατ. δολάρια τον μήνα. Παράλληλα, με βάση συνέντευξη που παραχώρησε o Αμπού Γιουσάφ (φέρεται να είναι εκτελεστικό στέλεχος του ISIS) στην εφημερίδα «Washington Post», ορισμένοι μαχητές -ακόμα και ανώτερα στελέχη της οργάνωσης- συνήθως νοσηλεύονταν σε τουρκικά νοσοκομεία. Οπως τόνισε επίσης ο ίδιος, «οι περισσότεροι μαχητές που εντάχτηκαν στην οργάνωση, στο ξεκίνημα του πολέμου ήρθαν μέσω Τουρκίας, όπως ήρθαν και ο εξοπλισμός και οι προμήθειές μας».

Εκθεση για τις δυνάμεις του ISIS

Τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από σχετική έκθεση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις του ISIS σε Τουρκία και Ιράκ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα - τουλάχιστον ως προς τη δυναμική της συγκεκριμένης οργάνωσης αλλά και τις πηγές χρηματοδότησής της.

«Το ISIS έχει καταλάβει το 1/3 του Ιράκ και το 35% της Συρίας (το μεγαλύτερο μέρος είναι έρημος), αριθμεί 80.000 μαχητές (50.000 στη Συρία και 30.000 στο Ιράκ) εκ των οποίων 8.000 με 10.000 προέρχονται από χώρες της Ευρώπης. Τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 450 εκατ. προέρχονται από τη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας της Μοσούλης, ενώ 2 εκατ. εκταμιεύονται καθημερινά από την πώληση πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ. Επίσης στην Ανατολική Συρία ελέγχει 50 από τις 52 πετρελαιοπηγές, ενώ στο ΒΔ Ιράκ έχει πλέον στον έλεγχό του 20 πετρελαιοπηγές. Επιπλέον χρηματοδότηση προέρχεται από χώρες του Κόλπου και από εκατομμύρια που αντλήθηκαν από κλοπές, εκβιασμούς και απαγωγές». Εξίσου ενδιαφέροντα είναι όμως και όσα αναφέρει η έκθεση αναφορικά με τη μαχητική ικανότητα των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας. «Το ISIS διαθέτει τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πολυβόλα, όλμους, καθώς επίσης και ελαφρά αντιαεροπορικά όπλα. 

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η Τουρκία παρείχε στρατιωτική αρωγή στο IS, κυρίως με την έναρξη της συριακής κρίσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πρώην στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχαν ενεργή ανάμειξη στη στρατιωτική εκπαίδευση μελών ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων», σημειώνεται σχετικά. Καταλήγοντας, η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι ακόμη στην αρχή του, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί περαιτέρω, αυξάνοντας τη ροή των τζιχαντιστών από τα ευρωπαϊκά κράτη προς τα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ανασφάλεια των επίσημων ευρωπαϊκών αρχών ως προς τις δυνατότητες όλων αυτών να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση. Οπως τονίζεται στην έκθεση, «ο μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων μαχητών που μάχονται στο πλευρό του ISIS και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους ενδεχομένως να δημιουργήσει τρομοκρατικά δίκτυα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια».

Μυστήριο με τον Αλβανό τζιχαντιστή E.D. που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας



Γιατί ΗΠΑ-Ευρώπη ανέχονται τη σφαγή

Σοκαρισμένοι η παγκόσμια κοινή γνώμη, αλλά και οι κυβερνήσεις της Δύσης παρακολουθούν τη σχεδόν καθημερινή επίδειξη μιας αιμοσταγούς, ασύλληπτης θηριωδίας 

Οραματίζονται την ίδρυση ενός απέραντου ισλαμικού χαλιφάτου και καλούν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου σε τζιχάντ, κηρύσσοντας ιερό και ανελέητο πόλεμο στους χριστιανούς. 

Προς το παρόν, η προέλαση των λεγόμενων τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ προξενεί τεράστια ανησυχία σε όλη τη Δύση, κυρίως όμως στις ΗΠΑ. Εντεκα χρόνια αφότου οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στο Ιράκ, οι πιο φανατικοί από τους μαχητές του αραβικού κόσμου δηλώνουν με κάθε τρόπο έτοιμοι για όλα, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στον αμερικανικό στρατιωτικό μηχανισμό.

Το νέο αυτό εξτρεμιστικό, βαριά οπλισμένο μόρφωμα που προελαύνει στον αραβικό κόσμο έχει στόχο να τροποποιήσει τα σύνορα στην ευρύτερη περιοχή όπως αυτά χαράχτηκαν μετά τη γαλλοβρετανική συμφωνία «Σάικς-Πικό» (Sykes-Picot) το 1916 για τη Μέση Ανατολή. Οι μαχητές του ISIS («Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») επιχειρούν να εφαρμόσουν την πιο αυστηρή εκδοχή της σαρίας, δηλαδή του πιο σκληροπυρηνικού κώδικα για τον ευλαβή ισλαμικό βίο στις περιοχές που ελέγχουν. Μέχρι τώρα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μία έκταση μεγάλη όση και η Βρετανία, εξασφαλίζοντας έσοδα 750.000 ευρώ την ημέρα από την εκμετάλλευση του πετρελαίου, αλλά και από τα λύτρα που εισπράττουν από τις ανταλλαγές των ομήρων τους οποίους δεν σταματούν να συλλαμβάνουν. 

Σύμφωνα με έγκριτους αναλυτές, σήμερα η οργάνωση των τζιχαντιστών έχει στις τάξεις της περισσότερους από 10.000 μαχητές και χρηματοδοτείται από μεμονωμένους επιχειρηματίες οι οποίοι προέρχονται από χώρες του Αραβικού Κόλπου. Παράλληλα, το ISIS αντλεί πόρους από κλοπές, εκβιασμούς κ.ο.κ. Η οικονομική ευμάρεια αξιοποιείται με τη διεύρυνση του οπλοστασίου τους, ενώ το Διεθνές Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε πρόσφατα ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και βόμβες διασποράς στη Συρία. Σύμφωνα με τον  κώδικα ηθικής του συγκεκριμένου σώματος πολεμιστών, όσο μεγαλύτερη είναι η βαρβαρότητα που επιδεικνύουν τόσο ισχυρότερη φαίνεται η αφοσίωσή τους στην οργάνωση.
 

Φανατισμός και social media

Ενώ η Δύση παραμένει προς το παρόν αιφνιδιασμένη και ανήμπορη να ανακόψει την προέλαση των τζιχαντιστών σε Δαμασκό και Βαγδάτη, η δύναμη κρούσης του Ισλαμικού Κράτους ενισχύεται με συνεχείς μεταγγίσεις νέου δυτικού αίματος: περίπου 2.500 νέοι από ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης. Οι φανατικοί τζιχαντιστές προέρχονται από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, είναι ηλικίας 16 έως 30 ετών και κατηγορούνται από τη Διεθνή Αμνηστία για συστηματική γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Εκτιμάται ότι στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» μάχονται περίπου 400 με 800 Βρετανοί, 700 Γάλλοι, 500 Βέλγοι, 300 Γερμανοί, καθώς και 600 με 700 άτομα από τα Βαλκάνια (Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Σκόπια κ.ά.).

Ηγέτης τους θεωρείται ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ και ήταν αυτός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, καλώντας όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούσουν». Πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα και ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, ο 43χρονος αρχηγός των τζιχαντιστών ισχυρίζεται ότι είναι απευθείας απόγονος του προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με ιστοσελίδες των τζιχαντιστών, διαθέτει διδακτορικό τίτλο στις Ισλαμικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και το 2010 ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης.

Οι φανατικοί σουνίτες ισλαμιστές, οι τζιχαντιστές, είναι μέλη διαφόρων κλάδων, παραρτημάτων ή παραλλαγών της Αλ Κάιντα και μάλιστα έχουν τη συμπαράσταση του κόμματος Μπάαθ, από τους κόλπους του οποίου προερχόταν ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν. Εκμεταλλεύτηκαν τον εμφύλιο της Συρίας, προσχώρησαν στον στρατό της συριακής αντιπολίτευσης, εξοπλίστηκαν από τους Αμερικανούς, τη Δύση, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου και αμιγώς ισλαμικού σουνιτικού κράτους, το οποίο θα κυβερνούν με τον αμείλικτο νόμο της σαρίας. Επειδή, όμως, η κατάκτηση της Συρίας αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυκτός, οι τζιχαντιστές επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στο να θέσουν υπό έλεγχο τα εδάφη στα βορειανατολικά της Συρίας και στα βόρεια του Ιράκ.

Μωρά στα όπλα

«Αιφνιδίασαν τους πάντες», σχολιάζουν αναλυτές του Reuters και του CNN, όμως τα σχέδια των τζιχαντιστών ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό και είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που οι ΗΠΑ περιόρισαν πολύ τη στήριξη των αντιπάλων του Ασαντ. Οι φανατικοί ένοπλοι ισλαμιστές κατάφεραν ωστόσο να καταλάβουν εξαπίνης τις άλλες δυνάμεις της περιοχής. Οπως, για παράδειγμα, τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι πολεμούσαν για λογαριασμό του Μπασάρ αλ Ασαντ με την ελπίδα να αποκτήσουν αυτονομία και να ενωθούν με το πλούσιο βόρειο κουρδικό Ιράκ. Αιφνιδίασαν επίσης τους Τούρκους που από το έδαφός τους μπαινόβγαιναν, συντηρούνταν και ανασυντάσσονταν. Τέλος, αιφνιδίασαν τον στρατό του Ιράκ, ο οποίος υποχώρησε παραδίδοντας τη Μοσούλη και άλλες μεγάλες πόλεις. 

Οι τζιχαντιστές εντείνουν τις θηριωδίες που διαπράττουν, καθώς και τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων και βιασμούς στο Διαδίκτυο ώστε να εκφοβίσουν τον ιρακινό στρατό. Η τακτική αυτή φαίνεται πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος καθώς πολλοί Ιρακινοί στρατιώτες αυτομολούν και προσχωρούν στο αντίπαλο στρατόπεδο, ενώ άλλοι απλώς επιτρέπουν στους τζιχαντιστές να προελαύνουν αμαχητί υπό τον φόβο ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τόσους άλλους, όπως αυτούς που έγιναν άθελά τους πρωταγωνιστές στα γνωστά βίντεο-μνημεία βαρβαρότητας, καταλήγοντας ντυμένοι στα πορτοκαλί και με κομμένο λαιμό.


Σοκαριστικές και οι φωτογραφίες από τις «εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις» της Τζιχάντ με δεκάχρονους στρατολογημένους «μαχητές» του ΙSIS να ποζάρουν με καλάσνικοφ και κομμένα κεφάλια

Προκειμένου να εδραιωθούν ως η υπ’ αριθμόν 1 δύναμη στον αραβικό κόσμο, οι τζιχαντιστές καταφεύγουν επίσης στην προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο. 
Η στρατολόγηση νέων μελών, αλλά και το κάλεσμα όλων των μουσουλμάνων σε τζιχάντ βασίζεται στην πλύση εγκεφάλου: «Παρατήστε τις γυναίκες σας, τη δουλειά σας, τα ωραία σας αυτοκίνητα, ελάτε στην τζιχάντ (ιερός πόλεμος) και νιώστε την ευτυχία μας», αναφέρει το μήνυμα που στέλνουν οι φανατικοί ισλαμιστές, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ετοιμοπόλεμους μουσουλμάνους από τη Δύση. Για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποιούν Βρετανούς τζιχαντιστές. Μιλώντας αγγλικά και υπό τον ήχο θρησκευτικών ύμνων, καλούν τους νέους να εγκαταλείψουν τη ζωή τους στη Δύση και να απολαύσουν τη βίαιη, ωμή εκστρατεία τους στο Ιράκ και τη Συρία. Διαβεβαιώνουν, επίσης, όσους παρακολουθούν το βίντεο ότι η συμμετοχή τους στο «Ισλαμικό Κράτος» θα λειτουργήσει ως αντικαταθλιπτικό και θα τους απαλλάξει από το άγχος, το οποίο προκαλεί η ζωή στην αμαρτωλή και άπιστη Δύση.

100 ύποπτοι της τζιχάντ στην Αθήνα

Σε ιδιότυπο κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων φανατικών τζιχαντιστών από και προς τη Συρία τείνει να μετατραπεί η Ελλάδα. Οι Κήποι του Εβρου, η Ορεστιάδα, η Λέσβος αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών όσο και Σύρων και Ιρακινών λαθρομεταναστών.     

Οι ελληνικές αρχές έχουν στοιχεία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα αραβικής καταγωγής που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και θεωρούνται ύποπτα για σχέση με τζιχαντιστές. Ο αριθμός των ατόμων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση καθώς προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν με φανατικούς τζιχαντιστές της Ευρώπης. 

Πρόκειται για άτομα που, σύμφωνα με πληροφορίες των αρμόδιων αρχών, έχουν συγγενικές ή φιλικές σχέσεις με φανατικούς ισλαμιστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάμεσα σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται και άτομα αραβικής καταγωγής με ευρωπαϊκά διαβατήρια που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως προθάλαμο για να μπαίνουν και να βγαίνουν από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή. Οι ελληνικές αρχές -Αστυνομία και ΕΥΠ- βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και τις αντίστοιχες γαλλικές και τις βρετανικές, καθώς υπολογίζεται ότι στην επικράτεια το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται 80-100 τζιχαντιστές (ενεργοί ή εν υπνώσει), που είτε ζουν είτε επισκέπτονται προσωρινά τη χώρα προκειμένου να μεταβούν ή να επιστρέψουν από τα μέτωπα της Συρίας. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται διακριτική παρακολούθηση από τις Αρχές, ενώ καθημερινά φτάνουν σήματα από ευρωπαϊκές χώρες για Σύρους και Ιρακινούς που ζουν στη χώρα μας και φέρεται να έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με τζιχαντιστές που ζουν κυρίως σε Βρετανία και Γαλλία. Μέχρι σήμερα επισήμως έχουν συλληφθεί τρεις φανατικοί τζιχαντιστές υπήκοοι Γαλλίας. 

Οι δύο (Ι.Μ. και Α.Τ.) μπήκαν στην Ελλάδα επιστρέφοντας από τα μέτωπα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, είναι μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS)» και συνελήφθησαν σε Γαλλία και Ιταλία μετά από πληροφορίες των ελληνικών αρχών, ενώ ο τρίτος πιάστηκε στον Εβρο μέσα σε ένα φορτηγό γεμάτο πολεμικό υλικό που προοριζόταν για τους αντάρτες. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί στα σύνορα από την ΕΛ.ΑΣ. 1.190 Σύροι και 259 Ιρακινοί και για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ενώ απελάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί. Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι 500 φανατικοί ισλαμιστές που διαθέτουν διαβατήρια από Αλβανία, Κόσοβο, και Σκόπια έχουν μεταβεί μέσω Ελλάδας στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών, και μάλιστα στις 11 Αυγούστου συνελήφθησαν 40 Αλβανοί τζιχαντιστές στο Κόσοβο κατηγορούμενοι ότι είχαν μεταβεί και πολεμήσει στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην Αλβανία.  Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 19 Αυγούστου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετική με το θέμα των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη χώρα, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι προτίθεται να κάνει για το θέμα. Αφορμή για την ερώτηση του κ. Κακλαμάνη στάθηκε η ανάρτηση στο Διαδίκτυο φωτογραφιών από τη Θήβα και την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονταν άτομα με τη μαύρη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους». 

Ηταν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όταν στην ΕΥΠ εγκαινιάστηκε το Τμήμα Λαθρομετανάστευσης που υπάγεται στη Γ’ Διεύθυνση και σε συνεργασία με το Τμήμα Γ8 της υπηρεσίας ασχολείται με το κομμάτι της διεθνούς τρομοκρατίας και τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στη χώρα. Δύο χρόνια αργότερα σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας επισημαίνεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με την είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα κυρίως μέσω των νησιών. Μάλιστα, στην ΕΥΠ είχε διεξαχθεί σχετική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εισέλθει στην Ελλάδα φανατικοί ισλαμιστές προκειμένου να προσηλυτίσουν και να εκπαιδεύσουν μουσουλμάνους στην τζιχάντ. 

Οι έρευνες, οι συλλήψεις και οι ύποπτοι

Το πρόβλημα πήρε τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία μεταξύ φανατικών ισλαμιστών και του καθεστώτος Ασαντ. Τότε οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τις ευρωπαϊκές ότι κυρίως οι Κήποι και η Ορεστιάδα στον Εβρο αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου τζιχαντιστών από και προς το μέτωπο του πολέμου από τη Δυτική Ευρώπη. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι καταρχάς να ελέγχουμε εξονυχιστικά όσα άτομα αραβικής καταγωγής περνάνε από τους συνοριακούς σταθμούς και φέρουν ευρωπαϊκά διαβατήρια προκειμένου να δούμε αν ανήκουν στις κόκκινες λίστες με τους υπόπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ομως οι περισσότεροι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, δεν κατηγορούνται για καμία παράνομη πράξη στη χώρα μας και δεν υπάρχουν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα αναζητήσεων», τονίζει στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προσθέτει: «Οσο γι’ αυτούς που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μιλάμε για 60 Σύρους και 3 Ιρακινούς, κατά μέσο όρο την ημέρα, που όλοι τους συλλαμβάνονται και κάποιοι από αυτούς απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες».

Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση του 23χρονου Γάλλου τζιχαντιστή Ι.Μ., που συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου στην Κυανή Ακτή. Οι Γάλλοι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμα όπου έμενε κοντά στις Κάννες περίπου ένα κιλό αυτοσχέδιας εκρηκτικής ύλης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φανατικός ισλαμιστής είχε μεταβεί το καλοκαίρι του 2012 στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και στις 3 Ιανουαρίου του 2014 εντοπίστηκε στην Ορεστιάδα να μπαίνει στη χώρα μας, όπου και εξετάστηκε από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Πάνω του βρέθηκε ένα στικάκι με οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών και γι’ αυτόν τον λόγο ενημερώθηκαν οι γαλλικές αρχές. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ούτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα, και έτσι μέσω Ηγουμενίτσας μετέβη με πλοίο στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Κυανή Ακτή. 

Οι φανατικοί σουνίτες ισλαμιστές, οι τζιχαντιστές, είναι μέλη διαφόρων κλάδων, παραρτημάτων ή παραλλαγών της Αλ Κάιντα και μάλιστα έχουν τη συμπαράσταση του κόμματος Μπάαθ, από τους κόλπους του οποίου προερχόταν ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν

Και άλλοι δύο Γάλλοι μέσω Ελλάδας

Εκείνη την εποχή συλλαμβάνεται στην Ιταλία ένας άλλος Γάλλος συριακής καταγωγής που φέρεται να έχει σχέση με τον 23χρονο τζιχαντιστή, ο οποίος πολέμησε στα σύνορα Ιράκ - Συρίας και επέστρεψε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Λίγες ημέρες αργότερα, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, συλλαμβάνεται στον Εβρο ένας 43χρονος Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από την Ελλάδα στη Συρία οπλισμό κρυμμένο μέσα σε νταλίκα. Επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με έναν Ρώσο συνεργό του και, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 43χρονος είχε πάρει μέρος σε μάχες στο πλευρό φανατικών ισλαμιστών στη Ρωσία και πλέον ήταν μέλος της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε».

protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια