Ποια Ατλέτικο; Εδώ είναι Πειραιάς.

Ερυθρόλευκη... μαγεία στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ! Ένας Ολυμπιακός πολλών αστέρων που κούνησε εξαιρετικά το σεντόνι για πρώτη φορά φέτος. Ο Ολυμπιακός με ικανότητα, πυγμή, πάθος, επιθετική ουσία αλλά και τύχη γονάτισαν με 3-2 την φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο. Μοναδικές στιγμές στο Καραϊσκάκη με τους παίκτες να γίνονται ένα... κουβάρι μετά το τέλος του αγώνα και τον κόσμο να ξεσπά!!! Ο Μίτσελ νίκησε....
τον Σιμεόνε στην... μάχη των πάγκων σε μία ακόμα μεγάλη βραδιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βραδιά αντάξια εκείνης του 2-0 με την Γιουνάιτεντ. Τα 'Όλε' μετά το τέλος του ματς αναμενόμενα και η ευτυχία όλων στα ύψη. Αναμφίβολα παρά τις δεδομένα δύσκολες στιγμές που υπήρξαν στο ματς από την Ατλέτικο που επιχείρησε να γυρίσει τον αγώνα δύο φορές δεν μπορούσε να ζητήσει κανείς από τον Ολυμπιακό πιο ιδανικό ξεκίνημα από αυτό. Και φυσικά δεν γινόταν να υπάρξει πιο μεγάλη επιβράβευση για τον Μίτσελ από το να ακούει όλο το γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Έκπληξη και... ρίσκο με Μανιάτη

Ο Μίτσελ αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με βασικό τον Μανιάτη. Ο Ισπανός τεχνικός περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τον αρχηγό του Ολυμπιακού και παρότι ουσιαστικά δεν είχε κάνει καμία φουλ προπόνηση τον πήρε αποστολή και τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα.

Η διάταξη του Ολυμπιακού ήταν: Ρομπέρτο γκολκίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερό, Αμπιντάλ και Μποτία στόπερ, στον άξονα μαζί Μιλιβόγιεβιτς και Μανιάτης, μπροστά τους και πίσω από το δίδυμο Αφελάι-Μήτρογλου σε ρόλο εσωτερικών μέσων για να βγαίνουν όμως και στα πλάγια ο Κασάμι με τον Τσόρι.

Όμπλακ αντί Μογιά

Ο Σιμεόνε από την άλλη έκανε και αυτός τις... εκπλήξεις του. Προτίμησε τον Όμπλακ αντί για τον Μογιά και τον Ανσάλντι και όχι τον Σικέιρα. Ο σχηματισμός της Ατλέτικο: Όμπλακ τέρμα, στην άμυνα τα δύο ακραία μπακ οι Χουανφράν και Ανσάλντι, τα δύο στόπερ οι Μιράντα και Γοδίν, στο κέντρο οι Σουάρεθ και Γκάμπι, στα δύο άκρα οι Τουράν και Κόκε και στην επίθεση ο Μάντζουκιτς με τον Ραούλ Γκαρσία.

Ξεκίνημα με τραυματισμό για Ατλέτικο

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ατλέτικο είχε την ατυχία να δει τον Μάντζουκικτς να τραυματίζεται μετά από αγκωνιά του Κασάμι. Ο Κροάτης διεθνής βρέθηκε για αρκετά λεπτά στο έδαφος. Στην συνέχεια όμως σηκώθηκε τελικώς αν και φάνηκε να έχει πρόβλημα συνέχισε τον αγώνα.

Γκολάρα Μαζουάκου και 1-0!!

Στο 13ο λεπτό ο Ολυμπιακός, που είχε μπει πολύ δυνατά στον αγώνα... ξέρανε την Ατλέτικο με μία σουτάρα-κεραυνό από τον Μαζουάκου έξω από την περιοχή έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ. Ο Όμπλακ δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή θέση και έτσι δεν άργησε να γίνει το... κακό. Οι πανηγυρισμοί όπως ήταν φυσικό ήταν έξαλλοι με τους Μαδριλένους να δείχνουν από την αρχή πως δεν είχαν μπει καλά στο ματς.

Η Ατλέτικο επιχείρησε λίγα λεπτά μετά να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς στο 18' να φεύγει λίγο άουτ. Στο 22' ο Ραούλ Γκαρσία έκανε νέα κεφαλιά που έφυγε έξω. Ήταν φανερό πάντως πως ακόμα και έτσι η ομάδα του Σιμεόνε ήταν έως ένα σημείο εκτός ρυθμού.

Πίεση και έλλειψη κατοχής μπάλας

Από το 18' και μετά η Ατλέτικο άρχισε να πρεσάρει για τα καλά τον Ολυμπιακό για να γυρίσει το παιχνίδι. Του έκλεισε τους χώρους, δεν τον άφηνε να έχει κατοχή μπάλας και πίεζε συνεχώς και με κάθε τρόπο για το γκολ. Στο 27' ο Μιλιβόγιεβιτς έκοψε εντυπωσιακά το σουτ του Τουράν και ενώ το ισπανικό πρέσινγκ δεν σταματούσε καθόλου. Ο Ολυμπιακός παρουσίαζε κυρίως ζητήματα στα δύο του άκρα όμως με το πάθος και το πείσμα των παικτών του κρατούσε οσο πιο μακριά γινόταν τους Ισπανούς. 

Σκόρερ και ο Αφελάι και... πανικός!

Στο 31' όμως οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν ξανά σε ένα σούπερ συνολικά ημίωρό τους. Μετά από μία εντυπωσιακή κόντρα επίθεση, ο Τσόρι έφυγε από από αριστερά, γύρισε την μπάλα, ο Μήτρογλου την άφησε εξαιρετικά και ο Αφελάι με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση. Η Ατλέτικο στο... καναβάτσο και από νωρίς!

Μείωση από Ατλέτικο και ένταση μεταξύ των παικτών

Οι Μαδριλένοι κατάφεραν με την πίεσή τους να μειώσουν σχετικά γρήγορα. Στο 38ο λεπτό οι Ισπανοί σκόραραν για το 2-1 μετά από κεφαλιά του Μάντζουκιτς στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας σε μία φάση όπου η οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού αδράνησε για τα καλά.

Λίγο πριν το τέλος του Α' μέρους με αφορμή έναν τραυματισμό του Μανιάτη από μαρκάρισμα και το γεγονός πως ο Προένσα δεν σταμάτησε τον αγώνα, επικράτησε για λίγα λεπτά μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Απειλήθηκε ακόμα και γενική... σύρραξη με τους ψυχραιμότερους αλλά και τον διαιτητή να ηρεμούν τα πνεύματα.

Ξεκίνημα με νέο πρέσινγκ από Ατλέτικο και αλλαγή

Οι Μαδριλένοι μπήκαν στο Β' μέρος για να προσπαθήσουν να συνεχίσουν ότι άφησαν στο τέλος του Α' ημιχρόνου. Με συνεχές πρέσινγκ έκλεισαν τον Ολυμπιακό στα καρέ του και επεδίωκαν να βγάλουν διαρκώς φάσεις. Ο Μπούργος επέλεξε να ρίξει στο παιχνίδι στο 55' τον Γκριεζμάν στην θέση του Γκάμπι. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δώσει άλλη δημιουργική και επιθετική αύρα στην Ατλέτικο.

Απάντηση Μίτσελ με Φουστέρ, μεγάλη απειλή με Γκριεζμάν

Στην προπονητική... σκακιέρα ο Μίτσελ απάντησε λίγο μετά με την αλλαγή του Τσόρι Ντομίνγκες με τον Φουστέρ. Ο Αργεντίνος αν και πολύ καλός από κάποια στιγμή και έπειτα φαινόταν να μην έχει την φρεσκάδα, τις αντοχές και τα τρεξίματα του Α' μέρους.

Ο Φουστέρ ήρθε από τον πάγκο για να δώσει βοήθεια και σε τρεξίματα και σε κάλυψη χώρων αλλά και σε ανασταλτικά καθήκοντα κυρίως. Μάλιστα όταν έκανε επίθεση η Ατλέτικο ήταν πιο πίσω στον άξονα και περίπου σε ένα σημείο μπροστά από τα στόπερ.

Από την άλλη η Ατλέτικο με τον Γκριεζμάν πήρε ξανά τα... πάνω της και έκανε σειρά ευκαιριών. Στο 61' ο Γκριεζμάν έπιασε ένα καλό σουτ με τον Ρομπέρτο να του λέει "όχι", βγάζοντας δύσκολα την μπάλα κόρνερ. Στο 62' ο Ισπανός γκολκίπερ έβγαλε και νέο σουτ του Γκριεζμάν ενώ στο 63' η προσπάθεια του Τουράν έφυγε έξω.

Ο Μπούργος συνέχισε τις αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι τον Τσέρτσι αντί του Ραούλ Γκαρσία. Επιχείρησε να ανακατέψει και άλλο την... τράπουλα, κάνοντας χρήση κάθε δυνατού χαρτιού που είχε στον πάγκο του. Ο Μίτσελ έβγαλε και τον Αφελάι για να βάλει τον Ντινγκά.

Κασάμι σε Μητρογκόλ και 3-1!!!

Και εκεί που η Ατλέτικο πίεζε για να ισοφαρίσει δέχθηκε τρίτο γκολ. Ο Κασάμι πήρε όλη την πλευρά, κράτησε σωστά την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε πολύ καλά για τον Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ κράτησε όμορφα την μπάλα, γύρισε το σώμα του και την στιγμή που έπρεπε την έστειλε στα δίχτυα για το 3-1!!! Το Καραϊσκάκη πήρε... φωτιά και τα πράγματα ήταν δύσκολο να αλλάξουν.

Ντεμπούτο για Γιαννούλη

Στο 83ο λεπτό ο Γιαννούλης αντικατέστησε τον Κασάμι κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι κοίτζαν να κάνουν απλώς διαχείριση του υπάρχοντος σκορ με τον κόσμο τους να πανηγυρίζει σε κάθε λεπτό αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία.

3-2 με Γκριεζμάν και μίνι θρίλερ

Στο 86ο λεπτό ο πολύ καλός Γκριεζμάν κατάφερε από κοντά να κάνει το 3-2 και να βάλει ξανά την Ατλέτικο στο παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό με τους Ισπανούς να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση για να πάρουν την ισοπαλία. Όμως ο Ολυμπιακός άντεξε. Κράτησε και νίκησε.

"Μίτσελ, Μίτσελ..."

Μετά την λήξη του αγώνα ο Μίτσελ άκουσε δικαίως όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του. Ο Ισπανός τεχνικός πήρε τα εύσημα για το 3-2 με την Ατλέτικο. Ο ίδιος χαμογελούσε πλατιά και αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι δικό του δημιούργημα και έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι με τον Κασάμι. Ο Αργεντίνος βιρτουόζος άσος του Ολυμπιακού ειδικά στο Α' μέρος έκανε για τα καλά την διαφορά στην ομάδα. Με μεγάλη συμβολή σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο αλλά και με διαρκές πρέσινγκ στον αντίπαλο. Με έναν πολύ καλό Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. Για 57 λεπτά που έπαιξε ο Τσόρι ήταν ιδιαίτερα καλός. Ο... αντί-Τσόρι στο Β' μέρος ήταν ο Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος -που και στο Α' μέρος ήταν άκρως θετικός- πιστοποίησε και πάλι την μεγάλη του αξία με καθοριστική συμβολή στην επίτευξη του τρίτου τέρματος των πρωταθλητών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Κυρίως οι Μαζουάκου, Ρομπέρτο και Αφελάι. Ο πρώτος έδειξε ξανά τα πολύ καλά επιθετικά στοιχεία, ο Ισπανός αποδείχθηκε για ακόμα έναν ευρωπαϊκό αγώνα λίρα 100 με τις αποκρούσεις του και ο Ολλανδός σκόραρε και είχε σημαντική προσφορά στο παιχνίδι. Από κοντά και ο Μιλιβόγιεβιτς με καλό πρόσημο αμυντικά και δημιουργικά αλλά και ο Μήτρογλου με την δυναμική του... επιστροφή στο σκοράρισμα, κάνοντας το 3-1. Σημαντική και η συμβολή του Μανιάτη παίζοντας βασικός σε ένα ματς που δεν τον... περίμενε κανείς. Με πολλά τρεξίματα, προσωπικές μονομαχίες και μεγάλο πάθος. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει από την Ατλέτικο ο  Μάντζουκιτς και για το γκολ και για κινητικότητά του αλλά και ο πολύ καλός Γκριεζμάν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Ατλέτικο του Α' μέρους και κυρίως μέχρι το 35'. Με αρκετά προβλήματα κυρίως στην άμυνά της. Ειδικά στα πρώτα λεπτά φαινόταν να μην πατάει καθόλου καλά στο γήπεδο. Αδύναμος κρίκος σε ένα τέτοιο παιχνίδι και ο Σιμεόνε που πιάστηκε... αδιάβαστος και ως προς το στήσιμο και σχετικά με την διαχείριση του αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι σίγουρα στην φάση της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού όπου βγαίνει το γκολ του Αφελάι. Η άμυνα της Ατλέτικο πιάστηκε στον... ύπνο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Προένσα προσπάθησε να μοιράσει τα... σπόρια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν το πέτυχε σε όλες τις περιπτώσεις. Λάθη έγιναν κυρίως στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου (σ.σ. κάρτες και φάουλ). Γενικά πάντως η διαιτησία δεν έπαιξε κομβικό ρόλο στο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Μαγικό βράδυ για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την επικράτησή του σε βάρος της Ατλέτικο με 3-2. Μία βραδιά που σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό παίκτες, τεχνικό τιμ και ο κόσμος που έκανε το δικό του... γλέντι στις κερκίδες. Ένα πολύ καλό ημίωρο φάνηκε πως έφτανε και... περίσσευε στον Ολυμπιακό απέναντι στην πολύ δυνατή και περσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης. Πήρε το προβάδισμα με 2-0 και παρότι πιέστηκε κράτησε με νύχια και με δόντια το 2-1 για να επανέλθει στο Β' μέρος με το 3-1 με σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου. Οι Ισπανοί αν και κατά διαστήματα ήταν σαφέστατα απειλητικοί φάνηκαν και επηρεασμένοι και κουρασμένοι από το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είχαν τα κατάλληλα πατήματα σε άμυνα και άξονα ενώ και στην επίθεσή τους αν και έκαναν φάσεις δεν τους έβγαιναν τα τελειώματα.

Ακόμα και έτσι όμως τα πολύ καλά τους διαστήματα ήταν αρκετά για να βάλουν σε... μπελάδες την άμυνα του Ολυμπιακού. Παρότι οι Μαδριλένοι δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα φανέρωσαν ξεκάθαρα το πόσο ποιοτική ομάδα είναι. Ο Μίτσελ είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς και τον αντίπαλο. Του βγήκε η επιλογή του Μανιάτη που χωρίς καμία προπόνηση έπαιξε βασικός. Δικαιώθηκε για την τοποθέτηση του Μήτρογλου στο βασικό σχήμα. Είχε τον Τσόρι και τον Κασάμι σε πολύ καλή μέρα. Γενικά του βγήκαν πολλά από έναν πολύ καλό Ολυμπιακό. Έκανε όλα όσα έπρεπε, το στήσιμό του ήταν εξαιρετικό και κατάφερε να βάλει τρία γκολ στην περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν βέβαια πολύ δύσκολα. Μετά το 3-2 με τον Γκριεζμάν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε και την εύνοια της τύχης για να πάρει το αποτέλεσμα, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η τύχη ευνοεί τους ικανούς. Παρόλα αυτά η βραδιά ήταν δική του. Πάλεψε πολύ σκληρά, έβγαλε άκρως θετικό πρόσημο και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόκειται για την πρώτη ήττα της Ατλέτικο σε κανονική διάρκεια αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ από πέρυσι!








 \

gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια