Προκλητικός αλλαζονικός και εμονικός για μια ακόμη φορά ο Βορίδης....

Κάποιος θα πρέπει να τον κατεβάσει από το καλάμι του τον Μάκη Βορίδη και να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.
Από την εποχή με τα τσεκούρια έχει περάσει πολύς καιρός, όμως ο Βορίδης παρέμεινε ο ίδιος, ένα άτομο γεμάτο έπαρση και αλαζονεία....
Λέγαμε πως χειρότερος υπουργός υγείας από τον Άδωνι δεν πρόκειται να υπάρξει, όμως δεν είχαμε υπολογίσει
τον κουμπάρο του Λεπέν, τον τσεκουράτο Μάκη Βορίδη....

Με το ακλόνητο επιχείρημα του υπουργού Μάκη Βορίδη, ότι κόβουν τις προληπτικές εξετάσεις για να πιάσουν τα λαμόγια, απάντησε στις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την κατάργηση βασικών προληπτικών εξετάσεων, όπως το τεστ Παπ, το τεστ για τον προστάτη και πολλών άλλων.
Όπως είπε μιλώντας στον ANT1, οι κατευθυντήριες γραμμές δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από επιστημονικές εταιρείες και στόχος είναι να «πιαστούν και να τιμωρηθούν τα λαμόγια», άρα δε θα έπρεπε να «υπάρχουν διαμαρτυρίες τώρα που φτιάχτηκε ο μηχανισμός».
Είπε ακόμη ότι ο μηχανισμός δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να ζητήσει τις «κομμένες» εξετάσεις, αν θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν.

Απάντηση ΟΕΝΓΕ
«Οι περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις», σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «που έγιναν βάσει πρόσφατης απόφασης του υπουργού Υγείας, είναι παντελώς απαράδεκτες. Πρόκειται για εξετάσεις που συμβάλλουν στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, όπως το test Pap και οι εξετάσεις καρκίνου του προστάτη και αποτελούν τεράστια επιτεύγματα στην ιατρική επιστήμη. Είναι τραγικό η κυβέρνηση εν μία νυκτί να διαγράφει αυτές τις εξετάσεις για οικονομικούς και μόνον λόγους, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε θανατηφόρα νοσήματα».
Η ΟΕΝΓΕ προτίθεται να καταγγείλει τις περικοπές των προληπτικών εξετάσεων στα διεθνή ιατρικά όργανα, ζητώντας την επέμβασή τους, ώστε να πάψει επιτέλους η ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική περικοπών στην υγεία.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, της 18ης Αυγούστου 2014, δεν είναι εκείνες τις οποίες έχει παραδώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η υπουργική απόφαση παραβιάζει, συνεπώς, την συμφωνία μεταξύ Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Υπουργού Υγείας» δήλωσε ο κ. Βλασταράκος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια