Το κατάντησαν απόκομμα ο αδιάβαστος (Χρυσοχοϊδης) και ο δυσβάσταχτος(Βενιζέλος)

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ---- χτενίζεται

Χρυσοχοϊδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί, έχει γίνει ένα κόμμα portable - «Δεν μπορείς να μιλάς για μεθοδεύσεις εσύ», η σκληρή απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Εριστικοί διάλογοι και βαριές κουβέντες του υπουργού Μεταφορών με Τόνια Αντωνίου και Λεωνίδα Γρηγοράκο

Σε ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή που έγινε η εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο....
για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έγινε η συνεδρίαση του κόμματος όπου συμμετείχαν στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πληροφορίες ότι σημειώθηκαν φραστικά επεισόδια που παραπέμπουν σε φοιτητική συνέλευση σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, όπου υποτίθεται ότι η πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου απευθύνθηκε στο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη λέγοντάς του «μας έχεις γ... με τα διόδια», δεν επιβεβαιώνονται.

Ωστόσο, η συνεδρίαση δείχνει ότι για ακόμη μια φορά στο ΠΑΣΟΚ έγινε μια... ελεύθερη συζήτηση όπου ο ένας καταφέρθηκε εναντίον του άλλου εκτοξεύοντας ύβρεις, υπαινιγμούς, έμμεσες απειλές και επισύροντας ευθύνες που ο ένας θεωρεί ότι ανήκουν στον άλλο για την εκλογική καθίζηση του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τους συντρόφους του. Ολοι θυμούνται πριν λίγο καιρό, σε άλλη κομματική διαδικασία τον κ. Χρυσοχοΐδη να αποχωρεί διαμαρτυρόμενος και αφού αντήλλασσε σκαιούς χαρακτηρισμούς με τους συντρόφους του.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς και η συνάντηση των κομματικών στελεχών αύριο, Κυριακή.

Ενώ η σύσκεψη είχε ξεκινήσει, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε την εμφάνισή του και με την παρέμβασή του ξεκίνησε ένας κύκλος έντονου διαλόγου μεταξύ του ίδιου, του μέλους του πολιτικού συμβουλίου Τόνιας Αντωνίου, και του υφυπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει το κόμμα να βάλει κριτήρια για το πρόσωπο του Προέδρου, το οποίο θα πρέπει να ενώνει το λαό και να έχει κύρος στο εξωτερικό. Με αφορμή αυτό το θέμα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ήταν απών.

Ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι βρίσκονται 190 βουλευτές να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο. «Πού τις βρήκε τις 190 ψήφους ο Ανδρέας;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Βενιζέλος προς Χρυσοχοΐδη: Η πρότασή σου είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να γίνει

«Να συμφωνήσουμε όλοι να βγάλουμε τώρα Πρόεδρο Δημοκρατίας και στο τέλος του 2015 να κάνουμε εκλογές», είπε κατά πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

«Αυτή την πρόταση που καταθέτεις δεν την έχεις κουβεντιάσει με κανένα. Είναι αντισυνταγματική, δεν μπορεί να γίνει», του απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Επιπλέον, στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να υποκύψουμε σε εκβιασμούς», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. 

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις χαρακτήρισε δύσκολες με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα στο Παρίσι κι ότι οι εξαγγελίες μετά τη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν προσεκτικές ώστε να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η 17η Οκτωβρίου είναι μια σημαντική ημερομηνία, καθώς την ημέρα εκείνη θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων, έπειτα από τα λεγόμενα stress tests. 

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί

Ενώπιον του κ. Βενιζέλου, ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε στους παριστάμενους ότι το κόμμα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί.

Στον κ. Χρυσοχοΐδη απάντησε ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος αμέσως σήκωσε το γάντι και είπε στον υπουργό Μεταφορών: «Μιλάς εσύ που ήσουν 20 χρόνια υπουργός και γραμματέας του κόμματος;».

Από τη δική της πλευρά η Τόνια Αντωνίου ζήτησε συντονισμό των μελών της κυβέρνησης και του κόμματος σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ανέφερε ως παράδειγμα ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή της, τη Φθιώτιδα, και αυτό ήταν τα διόδια. Η αναφορά της κυρίας Αντωνίου έδειξε να ενοχλεί έντονα τον κ. Χρυσοχοΐδη.

«Εσύ», είπε στην κυρία Αντωνίου ο κ. Χρυσοχοϊδης, «ψήφισες τα έργα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει κανείς στη Λαμία διόδια διότι όλοι οι κάτοικοι έχουν κάρτες ελεύθερης διέλευσης».

Και συνέχισε ο υπουργός Μεταφορών απευθυνόμενος στην πρώην βουλευτή Φθιώτιδας: «Τολμάς να μου λες ότι έβαλα δυσβάστακτα διόδια όταν εσύ στη Βουλή ψήφισες τις συμβάσεις παραχώρησης που προβλέπουν τις αυξήσεις;».

Βαρείς υπαινιγμούς άφησε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά του κ. Βενιζέλου λέγοντας: «Απ' την ημέρα που έγιναν οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Τι θα πούμε στους πολίτες; Οτι πήγαμε στο Παρίσι να διαπραγματευτούμε; Υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας».

Χρυσοχοΐδης: Όπου πάει ο πρόεδρος, πάει και το ΠΑΣΟΚ!

Επικρίνοντας ευθέως τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε: «Για να υπάρξει δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς πρώτα ως κόμμα, να υπάρξει ένα ΠΑΣΟΚ επιθετικό, ακομπλεξάριστο, στο οποίο να λειτουργούν τα όργανα». Κατά την άποψη του υπουργού Μεταφορών «σήμερα δεν ξέρουμε πού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα portable! Όπου πάει ο πρόεδρος, πάει κι αυτό...». 

Βενιζέλος προς Χρυσοχοΐδη: Δεν μπορείς να μιλάς για μεθοδεύσεις εσύ...

«Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή, ανεξάρτητα από το αν εσύ μειοψήφισες», απάντησε ο κ. Βενιζέλος στον υπουργό Μεταφορών. 

«Σε αυτές τις αποφάσεις συντάχθηκε και η Φώφη Γεννηματά και ο Θάνος Μωραϊτης και ο Κώστας Σκανδαλίδης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορείς να μιλάς για μεθοδεύσεις εσύ, όταν όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τον Λαλιώτη όταν έγινες γραμματέας του κόμματος», ήταν το δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια