Μέτρα κατά της Ρωσίας αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι αλλά δεν έχουν τα κότσια να τα εφαρμόσουν....

Ο Βλαδίμηρος τους περιμένει στη γωνία!!!

Αν εφαρμοστούν τα μέτρα κατά της Ρωσίας ο Πούτιν θα κλείσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας και εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Θα δούμε την Μέρκελ και τα μερκελάκια να τρέχουν και να μην φτάνουν....


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και επισήμως σήμερα τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.
Σύμφωνα όμως με διπλωματικές πηγές, τις οποίες.... επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, η εφαρμογή των κυρώσεων θα καθυστερήσει μερικές ημέρες.

Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί την περασμένη Παρασκευή επρόκειτο αρχικά να εφαρμοστούν από αύριο Τρίτη, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «τις ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» και «ο διάλογος θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Ποροσένκο διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του ενώ πραγματοποιούσε μια συμβολική επίσκεψη στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο πλευρές συνέχισαν τις προσπάθειές τους προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους με στόχο τη στήριξη της κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ουκρανική προεδρία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια