Θυσία πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο για να σώσει μια γυναίκα....

Σε φλεγόμενη παγίδα θανάτου για δύο ανθρώπους, έναν πυροσβέστη και μια γυναίκα, μετατράπηκε ένα τριώροφο κτίριο, στο ισόγειου του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν η πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε κατάστημα με....
υδραυλικά στο ισόγειο κτιρίου επί της οδού Ιπποκράτους 4.

Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο ενημερώθηκαν ότι στους υπερκείμενους του ισογείου ορόφους είχαν εγκλωβιστεί δύο γυναίκες, μια στον πρώτο και μια στον δεύτερο όροφο.

Οι εκρήξεις όμως από τις φιάλες ασετιλίνης που βρίσκονταν στο κατάστημα έκαναν πολύ δύσκολη την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και απεγκλώβισαν έγκαιρα μια ηλικιωμένη από τον πρώτο όροφο. Ο επόμενος στόχος ήταν η γυναίκα στο δεύτερο όροφο. 

Ο άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό της αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω. 

Όταν μετά από δύο ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις. Και οι δύο, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στον πυροσβέστη τελείωσε ο αέρας της αναπνευστικής συσκευής που είχε μαζί του κατά την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, η πρώτη εκτίμηση για την οποία ήταν ότι προήλθε από το βάθος του καταστήματος των υδραυλικών, και το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκρίση  




protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια