Άφησαν ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα με 600.000 εγγύηση....

Στα «μαλακά» έπεσαν οι δύο εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, οι δύο επιχειρηματίες που φέρονται να έχουν....
λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη επισφαλή δάνεια που ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται πως και ο κ. Φιλιππίδης είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Γριβέας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του.

Για τη σύζυγό του, Αναστασία Βάτσικα, η εγγύηση ορίστηκε στις 100.000 ευρώ, και της επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Α.Τ της περιοχής της, χωρίς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρά το γεγονός ότι το ζεύγος επί 9 μήνες ήταν καταζητούμενο στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα ισχυρίζονται πως κατά την απολογία τους απέδειξαν στις αρχές «πού πήγαν ευρώ-ευρώ τα χρήματα», αρνούμενοι κάθετα τις κατηγορίες. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν οικειοθελώς στην Αθήνα, μετά από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.
Η σύλληψή τους το βράδυ της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναζωπύρωσε τις ελπίδες, ότι το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα, που φέρεται να συμμετείχε στη «λεηλασία» των καταθέσεων του ελληνικού λαού μέσω της διανομής σε «ημετέρους» υπέρογκων δανείων χωρίς ανάλογες εγγυήσεις από την τότε διοίκηση του ΤΤ, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
Είχε προηγηθεί πολύμηνη μάχη των ελληνικών αρχών, ώστε να επιτευχθεί η έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να γίνει γνωστό εάν τελικά ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Αφού ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο εισαγγελέας θα προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ποιοι και για ποια αδικήματα θα καθίσουν στο εδώλιο. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο για το αν το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα θα παραπεμφθεί σε δίκη, έχει το δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση του σχετικού βουλεύματος.
Εφόσον προκύπτουν τα αναγκαία ενοχοποιητικά στοιχεία, ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για ζημία του ΤΤ ύψους 19.885.000 ευρώ από «κόκκινα δάνεια» που έλαβαν, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο, για τον κοσμοπολίτικο βίο που διήγαγαν χάρη και στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ζημία για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τα επισφαλή δάνεια υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ, ποσό που αποδεικνύει εύγλωττα το μέγεθος της «λεηλασίας» των καταθέσεων του ελληνικού λαού.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια