Μπαίνει "σφαίρα" στο λιμάνι της Σύρου και παρκάρει σε 3 λεπτά με ανάποδα το Blue Star Ithaki ο καπετάνιος.

Μπράβο στον Συριανό καπετάν Βερβενιώτη που παίζει στα δάχτυλα το τεράστιο πλοίο και το κάνει να δείχνει βαρκάκι....
Δείτε στο βίντεο πόσο εύκολο φαίνεται το "παρκάρισμα", αλλά θα πρέπει να δείτε άλλα μεγάλα πλοία  πόση ώρα χρειάζονται για να δέσουν(7-8 λεπτά).

Πολλές φορές οι λέξεις είναι περιττές να περιγράψουν τις εικόνες. Για τους Έλληνες καπετάνιους τα πολλά λόγια....
είναι φτώχια. Με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες όμως, όποτε έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ικανότητες και τους χειρισμούς τους, πραγματικά μένουμε με το στόμα ανοιχτό.

Εχουμε δει καπετάνιους να δένουν τα πλοία τους μέσα σε θαλασσοταραχή, με τα νερά να καλύπτουν τον υποτιθέμενο λιμενοβραχίωνα και την κατάσταση της θάλασσας περί τα 10 μποφόρ. Εχουμε δει ριψοκίνδυνες μανούβρες για να πιάσουν στο λιμάνι. Εχουμε δει, και τι δεν έχουμε δει...

Πολλές φορές όμως το απλό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Αυτό που μοιάζει εύκολο και για μερικούς θα περάσει απαρατήρητο.

Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι να δέσει ένα πλοίο, από τη στιγμή που θα περάσει την είσοδο του λιμανιού; Περίπου 5 με 10 λεπτά, θα σκεφτείτε ενθυμούμενοι πόσο χρειάστηκε την τελευταία φορά που ταξιδεύατε με ένα πλοίο της γραμμής, και αυτό εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Για τον καπετάνιο του Blue Star Ithaki, τρία λεπτά και 11 δευτερόλεπτα είναι αρκετά... Δείτε πώς το τεράστιο πλοίο «ρολάρει» μέσα στο λιμάνι, δείτε τους επιδέξιους ελιγμούς του καπετάνιου και κυρίως απολαύστε τα επιφωνήματα των Ρώσων ναυτικών που κινηματογραφούν τον κατάπλου του επιβατηγού και ζουμάρουν στο Blue Star προσπαθώντας να εντοπίσουν τον μάγο-καπετάνιο που κινεί ένα ολόκληρο οχηματαγωγό λες και χειρίζεται βαρκάκι τύπου... tender! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια