Σαμαράς Χαρδούβελης αποφάσισαν έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη φαίνεται πως τελικά ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΦΙΑ λύνεται με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την τσέπη των πολιτών. 

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ....
της Δευτέρας, οι διατάξεις με τις διορθώσεις στο φόρο ακινήτων αναμένεται να παραδοθούν το πρωί της Τρίτης, στις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα κατατεθούν στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται και μία έκπτωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η οποία αναμένεται να είναι της τάξεως του 20%, χωρίς να αποκλείεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να φτάσει και το 30%. 

Παράλληλα, σε αυτές τις διατάξεις προβλέπεται και η καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την απαλλαγή του φόρου οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί. 

Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ όμως επί τάπητος στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τέθηκε και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. 

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να παρακάμψει τις όποιες αντιρρήσεις της τρόικας και να προχωρήσει στη σταδιακή μείωση του συγκεκριμένου φόρου. Σύμφωνα με το σχέδιο αναμένεται οι πολίτες να πληρώσουν μικρότερη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% για το 2015, ενώ για το 2016 η μείωση μπορεί να φτάσει και το 50%. 

Πάντως, με τον κίνδυνο να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια έσοδα, η κυβέρνηση τελικά φτάνει στην απόφαση να "εξαφανίσει" την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από το τέλος του 2016 και όχι νωρίτερα.

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια