Μέχρι και τα κόρνερ έστηναν στην Σούτπερ Λίγκα!!!

Μια ακόμη "βόμβα" για το "στήσιμο" ποδοσφαιρικών αγώνων είναι έτοιμη να... σκάσει! Υπάρχουν ενδείξεις πως τέσσερις ποδοσφαιριστές εμπλέκονται σε στήσιμο αγώνων με σκοπό να κερδίζουν στο διαδικτυακό στοίχημα! 
Η εμπλοκή τους προέκυψε στη διάρκεια των ερευνών της Ασφάλειας για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με βασικό....
κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό. 

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, επικαλούμενη απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από νεότερα στοιχεία που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δ. Αττικής προκύπτουν ενδείξεις ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε "στήσιμο" αγώνων (για τον αριθμό των κόρνερ για την ακρίβεια) για να αποκομίζουν κέρδη από διαδικτυακό στοίχημα.

Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα και ένας σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην υπόθεση φέρεται να αναμειγνύεται και επιχειρηματίας, αφανής ιδιοκτήτης πρατηρίων που είναι υπόδικος για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμου. 

Ο ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ύποπτοι είναι παίκτης ομάδας της Αττικής, 23 ετών. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε είχε καταθέσει ότι δεχόταν πιέσεις από τον επιχειρηματία-πρατηριούχο, στον οποίο όφειλε χρήματα. Στη δικογραφία για την υπόθεση της λαθρεμπορίας έχουν συμπεριληφθεί γραπτά μηνύματα sms που είχαν ανταλλάξει ο παίκτης με τον πρατηριούχο.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, δύο ημέρες πριν από αγώνα της ομάδας του στην Αθήνα, ο νεαρός παίκτης είχε στείλει το εξής μήνυμα: «Άκυρο, μας καταλάβανε, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά». Από τον Φεβρουάριο η ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε να διερευνά την υπόθεση και προέκυψαν οι ενδείξεις εμπλοκής και των άλλων τριών ποδοσφαιριστών.

Κεντρικός αναδεικνύεται ο ρόλος του υπόδικου επιχειρηματία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Καθημερινή ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «οι ποδοσφαιριστές δεν “έστηναν” το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά επηρέαζαν επιμέρους στατιστικά, όπως, για παράδειγμα, τον αριθμό των κερδισμένων κόρνερ. Ο επιχειρηματίας πόνταρε χρήματα σε μια-δυο ξένες στοιχηματικές εταιρείες και παρέδιδε στους ποδοσφαιριστές το ένα τέταρτο των κερδών του».
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια