Νέα σφαγή στη Γάζα από τους Ισραηλινούς που ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις.....

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου διέταξε το στρατό να ξεκινήσει  χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου  και ο Υπουργός  άμυνας διέταξαν  τον Ισραηλινό  στρατό της χώρας να αρχίσει χερσαία επίθεση στη....
Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του.

Λίγο αργότερα, ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ ανέφερε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε ήδη

Σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος —με επιθετικά ελικόπτερα— πλήττουν θέσεις στη Γάζα κατά μήκος των συνόρων.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης. Εκρήξεις ακούγονταν και λάμψεις ήταν ορατές στον ορίζοντα.

Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.

Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς. Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι. «Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια