Απίστευτο έπεσε και άλλο αεροπλάνο, στην Ελλάδα αυτή τη φορά - 2 τα θύματα....

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τους δύο Έλληνες που σκοτώθηκαν από την πτώση του αεροπλάνου
Το ιδιωτικό αμφίβιο αεροπλάνο  Ι-Α651 συνετρίβη λίγο έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου Σπάρτης
Ο άτυχος χειριστής και ο βοηθός του σκοτώθηκαν ακαριαία αφού πρώτα προσπάθησαν να σωθούν
Δείτε στο βίντεο ό,τι απέμεινε από το αεροπλάνο και την....
πίστα του αεροδρομίου που ήταν κλειστό
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Συγκλονίζει η νέα αεροπορική τραγωδία με ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία οι δύο Έλληνες που επέβαιναν σε αυτό. Ο χειριστής και ο βοηθός του, που προσπάθησαν να σωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Όπως διαπιστώθηκε το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους είχε ανοίξει, καθώς οι δύο άτυχοι άντρες κατάλαβαν ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσής του και η συντριβή του, ήταν θέμα χρόνου. Ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει και έτσι το ιταλικό αεροσκάφος, με αριθμό νηολογίου Ι-Α651 συνετρίβη, 5 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας, στο σημείο που βλέπετε στο επόμενο βίντεο...


Στο αεροσκάφος επέβαιναν μόνο τα δυο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, -άγνωστο από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους- το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν αμφότεροι τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών. 

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν την απογείωση ''πάγωσαν'' όταν είδαν το αεροπλάνο να χάνει ύψος και να πέφτει λίγο έξω από την πίστα αεροδρομίου. Αμέσως κλήθηκαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το μοιραίο αεροπλάνο έπεσε σε κτήμα με ελαιόδεντρα και το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλο ύψος γι'άυτό και δεν καταγράφηκε ούτε από τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας ούτε από εκείνα της πολιτικής αεροπορίας.

Όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής αεροπορίας, το αμφίβιο αεροπλάνο προσπάθησε να απογειωθεί, ανέβηκε σε ένα ύψος που δεν ξεπερνούσε τα 200 μέτρα και στη συνέχεια συνετρίβη. 

Με εντολή του διοικητή πολιτικής αεροπορίας, διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής. Αξίζει να αναφερθεί ότι το αεροδρόμιο που βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες, βρισκόταν για χρόνια εκτός λειτουργίας και γίνονταν πτήσεις μόνο από ιδιωτικές αερολέσχες...

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, επισημαίνει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Επιπλέον τονίζει πως δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης ως όφειλε και πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία.

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια