Η μεγάλη ώρα για το πειρατικό έφτασε!!! Καλή τύχη Ελλαδάρα.....

Έφτασε η ώρα της Εθνικής Ελλάδας! Πρεμιέρα για τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος σήμερα το απόγευμα στις 7 στο Σάο Πάολο με το σύνθημα που δίνουν οι διεθνείς μας να είναι ένα: Στόχος μόνο η νίκη.

Βέβαια σ΄αυτό το πρώτο παιχνίδι η Εθνική μας έχει να αντιμετωπίσει εκτός από το....
φαβορί θεωρητικά του ομίλου και την κακή παράδοση που έχει στις πρεμιέρες των Μουντιάλ, καθώς στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της σε Παγκόσμια Κύπελλα ηττήθηκε. Το 1994 ήταν η Αργεντινή του Μαραντόνα που συνέτριψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 4-0 στις ΗΠΑ, ενώ το 2010, στη Νότιο Αφρική, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ηττήθηκαν με 0-2 από τη Νότιο Κορέα.

Περίπου 1000 Έλληνες θα βρεθούν στις εξέδρες, για να εμψυχώσουν την Εθνική μας. Αρκετοί είναι ταξιδιώτες από την Ελλάδα αλλά και πολλοί που ζουν στη Βραζιλία, κυρίως από το Σάο Πάολο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ότι έχει κατασταλάξει στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι: Στο τέρμα ο Ορέστης Καρνέζης, στην άμυνα Τοροσίδης και Χολέμπας, στα άκρα με τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά κεντρικούς μπακ, ενώ στο κέντρο ανασταλτικό χαφ θα παίξει ο Κατσουράνης με δίπλα του τον Κονέ και τον Μανιάτη. Στα άκρα της επίθεσης Σαπλιγγίδης και Σαμαράς και στην κορυφή ο Γκέκας.

Από την άλλη πλευρά ο Πέκερμαν αναμένεται να παραταχθεί με τους: Οσπίνα, Ζούνιγκα, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο, Ροντρίγκεζ, Σάντσεζ, Αγκιλάρ, Γκουαρδάδο, Γκουτιέρεζ, Μπάκα.

Οι Τεόφιλο Γκουτιέρες, Τζάκσον Μαρτίνες και Κάρλος Μπάκα θα προσπαθήσουν να αδράξουν την ευκαιρία της απουσίας του Φαλκάο, αν και ομολογουμένως δεν έχουν τη λάμψη του – κάτι άλλωστε που παραδέχεται και ο προπονητής της Κολομβίας: «Δεν μπορώ να το κρύψω. Θα ήθελα να έχω τον Φαλκάο εδώ», δήλωσε ο Αργεντίνος προπονητής σε δημοσιογράφους.


Σάντος: Επιθετικά για να μην χάσουμε

«Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Έτσι παίζουμε πάντα. Χρειαζόμαστε μέσους και επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις κλιματολογικές συνθήκες σημειώνοντας ότι στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. 

Αναφερόμενος στην απουσία του Φαλκάο εκτίμησε ότι δεν θα αλλάξει το παιχνίδι της Κολομβίας γιατί η ομάδα του Πέκερμαν πρόλαβε να προσαρμοστεί στην απώλεια του μεγάλου σταρ.

Το σημερινό παιχνίδι είναι θεωρητικά το πιο δύσκολο για την Εθνική, και ένα καλό αποτέλεσμα θα της έδινε μεγαλύτερες ελπίδες πρόκρισης, καθώς Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι ευκολότεροι αντίπαλοι – τουλάχιστον στα χαρτιά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και με ήττα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι καταδικασμένο, καθώς και πάλι η πρόκριση μπορεί να κριθεί στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ.


Κολομβία-Ελλάδα: Επίθεση εναντίον άμυνας

Κόντρα στα προγνωστικά καλείται να δώσει τη μάχη απόψε η εθνική μας, καθώς η προϊστορία και τα στατιστικά στοιχεία είναι εις βάρος της. Μπορεί η Κολομβία να μην έχει στη διάθεσή της τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όμως κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία ήταν η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στην αντίπαλη εστία από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. 

Από την πλευρά της, η Εθνική Ελλάδας μπορεί υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει την καλύτερη ευρωπαϊκή άμυνα, κάτι που από μόνο του καθιστά το δυνατό όπλο της «γαλανόλευκης» για το αποψινό ματς. 

Αναλυτικά τα στατιστικά που αφορούν τις δύο αντιπάλους, σύμφωνα με το sport-fm.gr :


*** Η Ελλάδα έχει χάσει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ, έχοντας κερδίσει ένα κόντρα στη Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010. 

*** Με ποσοστό 83,3% η «γαλανόλευκη» έχει το δεύτερο χειρότερο μ.ο. στην ιστορία της διοργάνωσης, ύστερα από το Ελ Σαλβαδόρ που έχει χάσει και τους έξι αγώνες που έχει δώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

*** Από το 1966 και μετά, η Κολομβία έχει κατά μέσο όρο την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα ανά αγώνα (794) και τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (85% - ανά λεπτό σε 10 αγώνες) στο Μουντιάλ. 

*** Η Ελλάδα έχει αποτύχει να σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια της στο τουρνουά, με τους Βασίλης Τοροσίδη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχουν πετύχει τα δύο κόντρα στη μοναδική νίκη επί της Νιγηρίας. 

*** Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, έχει μόλις τρεις ήττες σε 26 επίσημα παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε την Εθνική (17 νίκες, 6 ισοπαλίες). 

*** Η Κολομβία είχε τα περισσότερα σουτ στην εστία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Λατινικής Αμερικής στην προκριματική φάσης της διοργάνωσης (99). 

*** Η Ελλάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα προκριματικά με περισσότερα παιχνίδια (8) από οποιαδήποτε άλλη από τις Ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ. 

*** Η μία και μοναδική ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία ήταν στο δρόμο για το Μουντιάλ των ΗΠΑ, όταν είχε ηττηθεί με σκορ 2-0, και από τότε δεν έχουν παίξει ξανά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια