Μεγάλη γκρίνια για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το πάρτι του Ρώσου ολιγάρχη....

Σύμφωνα με ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σαμοΐλη, ο λόγος της ταλαιπωρίας των κατοίκων, είναι η απαγόρευση του Λιμενάρχη Λευκάδας για τα σκάφη, ακόμα και να πλησιάσουν τον Σκορπιό και το Σκορπίδι, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων, λόγω της εκδήλωσης των Ριμπολόβλεφ.
Αυτό, σύμφωνα με
τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Μεγανησίου κατά τις μετακινήσεις τους, 
καθώς μεγαλώνει η απόσταση επομένως και ο χρόνος προσέγγισης της Λευκάδας.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημοσιεύει το meganisinews:

Με απόφασή του αναρτημένη στο diavgia.gov.gr (ΑΔΑ: ΒΙΥΚΟΠ-ΞΩΗ Αρ. Φακ. 511.17/14 01-06-2014), ο Λιμενάρχης Λευκάδας απαγορεύει για το χρονικό διάστημα από 2-6-2014 έως τα μεσάνυχτα τις 5-6-2014 την είσοδο, την αγκυροβολία, ακόμη και την προσέγγιση περιμετρικά της ακτής των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από σκάφη, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Ως λόγο, αναφέρει «την ανάγκη λήψης μέτρων τάξης και αστυνόμευσης καθώς και την ευταξία στην κίνηση και αγκυροβολία σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νήσου Σκορπιού και της νήσου Σκορπίδι». Πρόκειται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ιδιοκτήτη του νησιού, της οικογένειας του, καθώς και των προσκεκλημένων, στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα το βράδυ της Τετάρτης 4-6-2014.

Σύμφωνα με την απόφαση του Λιμενάρχη Λευκάδας, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα διαπιστευμένα για την εκδήλωση σκάφη, που θα αγκυροβολήσουν περιμετρικά των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, τα διαπιστευμένα σκάφη μεταφοράς επιβατών προς τη νήσο Σκορπιός, καθώς και εκείνα που θα μεταφέρουν προσωπικό και κάθε είδους προμήθεια για τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης.

Εξαιτίας, όμως, αυτής της απαγόρευσης, οι κάτοικοι του Μεγανησίου υπόκεινται σε αναγκαστική ταλαιπωρία κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς μεγαλώνει η απόσταση επομένως και ο χρόνος προσέγγισης της Λευκάδας.

Η λήψη τέτοιας έκτασης μέτρων, υπακούει σε λογική αποικιοκρατικού χαρακτήρα, επωφελή μόνο για τους κροίσους και άκρως επιβαρυντική για τους κατοίκους της χώρας μας, και εν προκειμένω της Λευκάδας και του Μεγανησίου, αλλά και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, των οποίων επίσης επηρεάζεται η συγκοινωνία.

Μάλιστα, στη λογική του αποικιοκρατικού καθεστώτος που επιθυμεί να διαμορφώσει, ο κ. Ριμπολόβλεβ επικαλείται “ανταποδοτικές” παροχές, σε είδη που πράγματι έχει ανάγκη ο τόπος (ασθενοφόρο, σκάφος για το Λιμενικό κ.ο.κ.). Η λογική αυτή δεν τιμά τον πολιτισμένο τόπο μας και περισσότερο θυμίζει δουλοπρεπείς καταστάσεις. Ουσιαστικά, οι Επτανήσιοι, οι κάτοικοι του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, γίνονται ξένοι στον τόπο τους!

Επιπροσθέτως, ο υπεύθυνος της προσωπικής φρουράς του Ρώσου επιχειρηματία φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή ενός τουλάχιστον αστυνομικού με πολιτικά σε 24ωρη βάρδια, και να έχει ζητήσει απ’ το Λιμενικό Σώμα ένα σκάφος με βατραχανθρώπους. Επίσης, έχει ζητηθεί από την ΥΠΑ η συνδρομή της για τα ελικόπτερα που θα μεταφέρουν όσους επιλέξουν να μεταβούν στο νησί από αέρος.

Επειδή του οποιουδήποτε ιδιωτικού συμφέροντος προέχει το δημόσιο συμφέρον και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκείνο των κατοίκων του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιους λόγους ο Λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση, παρότι γνώριζε την αναστάτωση που θα προκληθεί;
Πώς, με την απόφαση αυτή, υπηρετείται η υποχρέωση του Λιμεναρχείου να διασφαλίσει την ασφαλή και ακώλυτη θαλάσσια επικοινωνία στην περιοχή;
Εάν οποιοσδήποτε πολίτης των Ιόνιων Νησιών ζητούσε συγκεκριμένη ‘‘διευκόλυνση’’ για ανάλογη περίπτωση, θα γινόταν το αίτημά του δεκτό;
Εκτός από τη δεδομένη ταλαιπωρία των κατοίκων του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, έχει υπολογιστεί η οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης;
Ποια διαβεβαίωση υπάρχει ώστε η παρούσα προσωρινή ταλαιπωρία να μην παγιωθεί;
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια