Παρθένες το παίζουν οι Τούρκοι βαρόνοι της ηρωίνης, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν , δεν είδαν..

Στην εισαγγελία Πειραιά συνοδεία, κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού, οδηγήθηκαν το πρωί οι πέντε Τούρκοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, προβάλλοντας διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι τυχαία ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς είχε....
έρθει στην Ελλάδα την προηγούμενη μέρα προκειμένου να επισκεφθεί σε ξενοδοχείο έναν φίλο του με κινητικά προβλήματα.

Η απολογία των συλληφθέντων, που φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα της ηρωίνης καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς έπρεπε να οριστούν συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και να βρεθούν μεταφραστές. Τρεις από τους συλληφθέντες, φέρεται να έχουν βελγικό διαβατήριο.

Πως είχαν "στήσει" την επιχείρηση

Από το προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας του Λιμενικού φέρεται, πάντως, να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή τους στο εξωτερικό, σε σάκους για μαρμαρόσκονη.

Συγκεκριμένα, στις 04/06 ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να ενοικιάζει αποθήκη στο Κορωπί, έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ. Επίσης, στις 10/06 κάποιος άλλος να προχωρά στην αγορά σάκων μαρμαρόσκονης έναντι του ποσού των 3.120 ευρώ, ενώ την ίδια μέρα φέρεται να έγινε αγορά γερανοφόρου οχήματος έναντι του ποσού των 2.250 ευρώ. Η ηρωίνη 1.133,420 κιλών εντοπίστηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, στο γκαράζ της έπαυλης του 40χρονου εφοπλιστή που κρίθηκε προφυλακιστέος
Οι λιμενικοί συγκέντρωσαν επίσης παραστατικά από την πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχείο την τελευταία εβδομάδα του Τούρκου ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Πειραιά, η ηρωίνη, έπειτα από πληροφορίες αλλοδαπών Αρχών δίωξης ναρκωτικών, μεταφέρονταν από ασιατικές χώρες και μέσω Ελλάδας συσκευασμένη σε τσουβάλια για μαρμαρόσκονη μεταφέρονταν με νταλίκα στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, σε μάντρα στο Σχιστό εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα που θα μετέφερε ποσότητας ηρωίνης.

Προφυλακιστέος ο εφοπλιστής

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, ενώ ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

Την Παρασκευή επίσης, αναμένεται να απολογηθεί στα δικαστήρια Πειραιά και ένας 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια του Λιμενικού και κρατείται. 

Ο 29χρονος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό στην εισαγγελία, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης στη Φιλοθέη προκειμένου να εισέλθει τζιπ για να παραλάβει την ηρωίνη και ήταν αυτός που δέχτηκε μηνύματα στο κινητό του από τον ανήλικο γιο του εφοπλιστή ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος. 

Ο 29χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές Αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης 70 κιλών ηρωίνης.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια