Οι κάμερες δείχνουν τα τραγικά λάθη της επικοινωνίας

Την Τρίτη παρακολουθήσαμε τον κ. Στουρνάρα να κάνει -άνετος και ωραίος- δηλώσεις κατά την παράδοση του υπουργικού του θώκου.
Συνέχισε την παντελώς ανάλγητη, επικοινωνιακά, παρουσία του μπροστά στις κάμερες. «Ωραία περάσαμε» είπε «παρόλη την πίεση, εγώ....
με τα σούσι, ο Σταϊκούρας με τα σουβλάκια», που προφανώς έτρωγαν παρέα.

Ε, όλοι οι άνεργοι που τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση πολύ χάρηκαν με τα σούσι που έφαγε ο πρώην τσάρος της οικονομίας. Πολύ χαίρονται με τη χαλαρή του διάθεση και με τα φιλάκια που αντάλλαξε με τον νέο υπουργό Οικονομικών.

Οι πολιτικοί αυτοί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ως δημόσια πρόσωπα, και μάλιστα αδρά αμειβόμενα από το δημόσιο ταμείο, είναι συνεχώς στο μάτι του πολίτη, που είναι άγριο από την αναδουλειά, από τα χρέη και από την αφραγκία. Αυτή η παρουσίαση στα κανάλια είναι ανάλγητη. Αντινοβολεί  βέβαια τη σιγουριά του υπουργού για το επόμενο πόστο, όπου πάλι θα έχει αδρή αμοιβή.

Η πολιτική επικοινωνία είναι τέχνη και επιστήμη. Λίγοι την κατέχουν. Άμεση ανάγκη είναι να πάρουν μαθήματα οι υπουργοί από επαγγελματίες της επικοινωνίας.

Αν δεν μπορούν, καλύτερα να βγάλουν τον σκασμό. Να μην πουν τίποτε. Να αποφεύγουν τις κάμερες και τα μικρόφωνα, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διότι βλάπτουν και ως πρώην την κυβέρνηση που υπηρέτησαν.

Υπάρχουν περιστάσεις στην πολιτική, όπου η σιωπή είναι χρυσός. Αυτό ισχύει και για τους αποχωρούντες υπουργούς.

Όσο δε για τη νέα ανακοίνωση, ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα δουν συμβολικές αυξήσεις, αυτό κι αν είναι χαρμόσυνο νέο! Το άλλο το ξέρουμε, έχει κυκλοφορήσει, ότι έρχεται η ανάπτυξη. Σε τρία τέρμινα, που λένε και οι τσιγγάνες.

Οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι επαγγελματίες θα κοιμηθούν αυτήν την εβδομαδα σίγουρα ήσυχοι. Η μοίρα τους δουλεύει...
protagon.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια