Από την Ελλάδα ξεκινούσαν τα λευκά φορτία θανάτου για την Ευρώπη - Και νέο μεγάλο φορτίο ηρωίνης....

Φωτογραφίες από την αποθήκη στο Κορωπί όπου εντοπίστηκαν τα ξημερώματα 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης.  
Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι δύο Ελληνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο, μετέφερε....
τους συνολικά πάνω από 2 τόνους ηρωίνης.
Είχε αποπλεύσει αρχές Μαίου από το Ομάν και στις 7 Ιουνίου έδεσε στην Ελευσίνα λόγω μηχανικής βλάβςης.
Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που εχει κατασχεθεί παγκοσμίως!
Το πλοίο ανήκε στο παρελθόν στον 40χρονο προφυλακισμένο εφοπλιστή και στη συνέχεια πέρασε από τα χέρια άλλων τριών γνωστών επιχειρηματιών

Το δεύτερο μέρος της ίδιας παρτίδας ηρωίνης σχεδόν 2 τόνων εντοπίστηκε από το λιμενικό και την αστυνομία σε αποθήκη στη θέση Λαμπρικά Κορωπίου, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πρόκειται για 986 κιλά και 600 γραμμάρια συσκευασμένα σε 138 πακέτα ενώ μέχρι στιγμής η συνολική ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ξεπερνά τους 2 τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη.

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Noor -1 που εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας ήταν αυτό που μετέφερε τα ναρκωτικά. 
Η ποσότητα της ηρωίνης φορτώθηκε στις αρχές Μαΐου σε λιμάνι στο Ομάν. Το πλοίο καθώς έφθανε στην Ελευσίνα, στις 7 Ιουνίου, έπαθε μηχανική βλάβη κι έδεσε "αρόδου". 
Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε τρεις δόσεις. Δυο με φορτηγά μέσα σε πέλετ και μια με άλλα οχήματα.
Βρέθηκαν επίσης 18 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο για το οποίο σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το πλήρωμα είναι 11 αλλοδοποί, υπήκοοι Ινδίας, που συνελήφθησαν και κρατούνται. Έχουν συλληφθεί, επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας  φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. 

Ο τρίτος άνδρας είναι αλλοδαπός ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει το φορτηγό που είχε κατασχεθεί απο πάρκινγκ στο Σχιστό και το χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, το πλοίο ανήκε κατά το παρελθόν στον προφυλακισμένο εφοπλιστή της Φιλοθέης, και είχε περάσει στη συνέχεια, διαδοχικά, στην ιδιοκτησία τριών Ελλήνων. Τώρα πια ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία του οποίου το όνομα οι αρχές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Σε ότι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη και φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ο σύζυγός της κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου 40χρονου εφοπλιστή.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων μελών της σπείρας αλλά και ποσότητας ναρκωτικών συνεχίζονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια