Συνέλαβαν νεαρό στη Μεσογείων γιατί το 2012 έκανε ελεύθερο κάμπινγκ σε νησί!!!

Που να ήξερε ότι επιστρέφοντας από αγώνα γήπεδο 5Χ5, θα περνούσε το βράδυ της Τετάρτης σε κρατητήριο για κλήση που είχε δεχθεί για…ελεύθερο κάμπινγκ το 2012 σε νησί του Αιγαίου!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε....
έναν νεαρό, τον οποίο σταμάτησαν άνδρες της ΔΙΑΣ στην περιοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τον τυπικό έλεγχο.

Έδωσε κανονικά τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια, δίπλωμα) και περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. διασταύρωσης στοιχείων για να συνεχίσει τον δρόμο του για την κατοικία του. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.
Ο ένας από τους αστυνομικούς τον ενημέρωσε ότι χρωστάει στην εφορία 100 ευρώ από μία κλήση που είχε δεχθεί για ελεύθερη κατασκήνωση το 2012 σε νησί του Αιγαίου, καθώς και ότι θα πρέπει να τον προσάγουν.

Μάταια προσπάθησε να εξηγήσει στους ίδιους και στη συνέχεια στον αξιωματικό υπηρεσίας στο ΑΤ των Αμπελοκήπων ότι το συγκεκριμένο πταίσμα (κατά τον νόμο 392 του 1976) έχει παραγραφεί με τον ν.4198 του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκύκλιος που καθορίζει τα της παραγραφής εξεδόθη από τον Αρειο Πάγο προ λίγων ημερών και όπως αναφέρει:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Α 215 την 11/10/2013 που δημοσιεύτηκε ο πρόσφατος Νόμος 4198/2013 και συγκεκριμένα το άρθρο 8, ορίζεται ότι:

1) Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.8.2013: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Τελικά, κατέληξε στο κρατητήριο της Σεβαστουπόλεως όπου και παρέμεινε μέχρι τις επτά το πρωί, όταν ήρθε ο αξιωματικός της Ασφάλειας.

Και αυτός, όπως οι προηγούμενοι, αδιαφόρησε για την παραγραφή και προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο του ζήτησε να υπογράψει δήλωση ότι επιθυμεί να πληρώσει το πρόστιμο, μαζί με τα σχετικά τέλη, κάτι που και έκανε προκειμένου να είναι στη δουλειά του το πρωί της Πέμπτης...
nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια