Ο τηλεπλασιέ βιβλιοπώλης συνεχίζει να μοιράζει κομμάτια του δημοσίου πλούτου και της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα.....

Σειρά είχε το νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν....
Ο κύβος ερρίφθη τελικά για την διαχείριση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο αναλαμβάνει προσωρινά για διάστημα δηλαδή 12 έως 18 μηνών ο όμιλος Υγεία.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα τονίζουν οι επικεφαλής του ομίλου, οι οποίοι ωστόσο με την κίνηση αυτή, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσουν και μετά το διάστημα αυτό

το management ή και την εξαγορά του ακόμη.

Βεβαίως οι επιχειρηματίες στην περίπτωση αυτή, έχουν την μικρότερη εμπλοκή, αφού η απόφαση για εκχώρηση του Ερρίκος Ντυνάν ανήκει αποκλειστικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα στον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος συνεχίζει να μοιράζει σημαντικά κομμάτια του δημοσίου πλούτου και της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Οι υπογραφές για την εκχώρηση της προσωρινής διαχείρισης του Ντυνάν στον όμιλο Υγεία και όλη η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το μη-κερδοσκοπικό «Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν» ΝΠΙΔ ενημερώνει ότι το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ των υπηρεσιών διαχείρισης παρόχου υγείας δευτεροβάθμιας φροντίδας, για το Νοσοκομείο που λειτουργεί με τον ομώνυμο διακριτικό τίτλο».

Σημειώνεται επίσης, ότι «το μη-κερδοσκοπικό Κοινωφελές Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» Ν.Π.Ι.Δ. λειτουργεί το ομώνυμο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο, που κατασκευάστηκε το 2000 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 517/91. Το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» διαθέτει άδεια 37 κλινικών όλων των ειδικοτήτων με συνολικά 462 κλίνες, 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 38 κλίνες, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 25 κλίνες, Θάλαμο Ιωδίου 2 κλινών και 25 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» επεδίωξε να συνδυάσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα κοινωφελές έργο, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της Ιατρικής επιστήμης».

Να σημειωθεί ότι σήμερα εργάζονται στο Ντυνάν γύρω στους 1030 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 840 είναι διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτές και οι 180 γιατροί. Όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 7-12 μήνες, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γρηγόριο Κωσταρά, προτεραιότητα αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του Ντυνάν προς τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου υπολογίζονται σε 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα οικονομικά βάρη του νοσοκομείου αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει το δάνειο που είχε συνάψει το «Ερρίκος Ντυνάν», επί διοίκησης Ανδρέα Μαρτίνη, ύψους 96 εκατ. ευρώ, με τη Marfin Popular Bank στην Κύπρο. Αρχικά το δάνειο είχε παραμείνει στην Κύπρο, αλλά πέρασε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έγινε με το χαρτοφυλάκιο της κυπριακής τράπεζας στην Ελλάδα. Οι υπόλοιπες οφειλές αφορούν χρέη σε προμηθευτές και υποχρεώσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το «Ερρίκος Ντυνάν» οφείλει 117,8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και άλλα 37,4 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και το ΤΣΑΥ. Επίσης, οφείλει 5,1 εκατ. ευρώ στην Εφορία, 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και 5,1 εκατ. ευρώ σε άλλους.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια