Χρόνια πολλά Πρόεδρε.

Ένας ηγέτης, ένα όραμα, μια πορεία.
Χρόνια πολλά στον Πρόεδρο και εγγυητή της παράταξης.




Και ένα κείμενο αφιερωμένο στους λοβοτομημένους που πίστεψαν (το χαζό παιδί χαρά γεμάτο) Τζέφρι.



21-9-09, DEBATE, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Κύριε Παπανδρέου τους αριθμούς τους γνωρίζετε, αλλά η κρίση που βιώνουμε σε όλη την Ευρώπη επιβάλλει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Ενώ λοιπόν γνωρίζετε τους αριθμούς, γνωρίζετε την πραγματικότητα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε άγνοια της πραγματικότητας, εκείνο που κάνετε έναντι των πολιτών είναι να τους παρουσιάζετε ένα νεφελώδες δήθεν πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν έχετε σχέδιο, αλλά με εύκολες υποσχέσεις περί παροχών θέλετε να παραπλανήσετε τους πολίτες. 


Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αν αυτή είναι μια παραδοσιακή πολιτική πρακτική, είναι εμπαιγμός την ώρα της κρίσης


Αυτή την ώρα πρέπει να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να συμμαζέψουμε τη δημόσια δαπάνη, πρέπει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, πρέπει να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας και αυτά δεν γίνονται με τις δικές σας ακάλυπτες επιταγές περί δέκα και παραπάνω δισεκατομμυρίων μοιρασιών και παροχών σε μια τέτοια εποχή κρίσης. 


‘Αρα το διακύβευμα λοιπόν είναι: είναι διατεθειμένοι οι πολίτες να δεχθούν μια υπεύθυνη πολιτική που λέει, ναι έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια, αλλά πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις και να βγούμε με την οικονομία σε υγεία και τα δημόσια οικονομικά μας νοικοκυρεμένα ή όχι;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια