Να γιατί οι Αμερικάνοι αγάπησαν ξαφνικά τους Φασίστες ναζιστές της Ουκρανίας....

Απλά "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στην αξέχαστη Ελληνική ταινία.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απλά πολλά, αλλά πάρα πολλά και έχει
για όλους Αμερικανούς αλλά και Ευρωπαίους. 

Η Burisma Holdings είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στην Ουκρανία. Μαντέψτε ποιο είναι ένα από τα νέα της διευθυντικά στελέχη... Ο κύριος Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Τζο έχει βρεθεί αρκετές φορές στο Κίεβο για να εκφράσει την συμπαράσταση της Ουάσινγκτον στην κυβέρνηση Γιατσένιουκ που στους κόλπους της φιλοξενεί πολλά ακροδεξιά και δη νεοναζιστικά στοιχεία.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και το γραφείο του αντιπροέδρου χαρακτήρισαν τις ενέργειες του Χάντερ Μπάιντεν ιδιωτικές που δεν έχουν την υποστήριξη και έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης.


Εδώ υπάρχει και κάτι πιο παράξενο. Ο διορισμός του Χάντερ έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου ο Ντέβον Άρτσερ, συγκάτοικος του θετού γιου του υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρρυ και κληρονόμoυ της εταιρείας κέτσαπ Χάιντς, Κρίστοφερ Χάιντς, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma με σκοπό να βοηθήσει την εταιρεία να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ, να βελτιώσει την διακυβέρνησή της και να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της. Ένας εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρντνμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια