Γράμμα προς χάπατα και βολεμένους

Είσαι βολεμένος συνταξιούχος ΔΕΚΟ από τα 50, ΠΑΣΟΚος μια ζωή και θέλεις «κυβερνητική σταθερότητα»;

Είσαι κοπελίτσα διορισμένη σε ΜΚΟ από τον διαπλεκόμενο μπαμπά και σε ενδιαφέρουν μόνο τα νέα χρώματα που έβγαλαν τα πρωινάδικα και τι έγινε στο τάδε σόου;

Είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που επειδή ακόμη έχεις κάποιο κρατικό «βυζί» και βυζαίνεις νομίζεις ότι ανήκεις στην κλειστή ομάδα που κάνει κουμάντο;

Είσαι απλά αδιάφορος γιατί εσύ είσαι «ΠΑΟΚ και δεν μασάς»;

Είσαι συνταξιούχος και λες το απίθανο -ω ναι το ακούω συνέχεια- «πόσα χρόνια θα ζήσω ακόμη είμαι 70+, τουλάχιστον να τα ζήσω με ηρεμία και σταθερότητα και όση σύνταξη μου δώσουν καλύτερα από την δραχμή του Τσίπρα»;

Τότε διάβασε προσεκτικά:

Ο τρόπος με τον οποίο η κλειστή ομάδα που κυβερνά διαχρονικά την Ελλάδα ξεπλένει τις ευθύνες της δεν άλλαξε. Το ίδιο και ο τρόπος που αντιδρούσε, όταν είχε απέναντι της την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Δες τους ιστορικούς κύκλους:

Νοέμβρης του 1920. Ο Βενιζέλος παραδίδει κατ΄ουσία την εξουσία εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων και ο ίδιος φεύγει. Η κατάληξη γνωστή. Μια άνευ προηγουμένου τραγωδία, που χώρισε εκατομμύρια πληθυσμών (όσους επέζησαν) με βάση το θρήσκευμα και φυσικά για την οποία μετά δεν έφταιγε κανείς πέρα από έξι (!) άτομα.

Αρχές 1936. Το ΚΚΕ αποκτά ρυθμιστικό ρόλο μέσω του «Παλλαϊκού μετώπου» Η συνέχεια από το ημερολόγιο του Μεταξά:
«Η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό.»

1945. Η Ελλάδα «ελεύθερη». Τα εγκλήματα των εγχώριων φασιστών, των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων μεγάλα. Τι καλύτερο από το να προκληθεί ένας εμφύλιος; Μετά κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ενώ η εξουσία θα παραμείνει σε όσους την είχαν και επι κατοχής και για πολλά χρόνια ακόμη και θα έχουν την ευχέρεια να σβήσουν τα εγκλήματά τους.

1964. Ο λαός με το 53% στην Ένωση Κέντρου είναι πάλι στο προσκήνιο. Αποστασία 1965 (της γνωστής οικογένειας βεβαίως βεβαίως), αναταραχή και ετοιμασία δικτατορίας των στρατηγών. Όταν τα πιο τσακάλια, Παττακός και λοιποί, σκάσανε την δική τους είπανε «χμμ και αυτοί καλοί είναι, ας τους κρατήσουμε».

1974. Μετά από την εθνική τραγωδία, νάτοι όλοι καθαροί και αμόλυντοι για άλλη μια φορά να μας κυβερνήσουν. Ποιος θα αναζητούσε ευθύνες του 1966, μετά από 7 χρόνια δικτατορία και την Κύπρο; Μέχρι και ο Ράλλης πρωθυπουργός, o γιος του διορισμένου από τους ναζί πρωθυπουργού…

Το μοτίβο λοιπόν, αγαπητό χάπατο και αγαπητέ βολεμένε, δεν άλλαξε. Ούτε αυτή η κλειστή ομάδα σταμάτησε να κυβερνά.

2014. Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή» και μετά από κάτι ώρες «Αν δεν μας ψηφίσετε, θα γίνετε Ουκρανία».

Ενώ λοιπόν διαλαλούν ότι αποτελούν επιλογή σταθερότητας, κατ΄ουσίαν στην δύσκολη για αυτούς στιγμή θα επιδιώξουν να προκαλέσουν χάος. Το χάος που θα ξεπλένει τις ευθύνες τους. Στην προοπτική να χάσουν την καρέκλα, θα καταργήσουν την καρέκλα! Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, θα προβούν ακόμη και σε θερμό επεισόδιο με τους απέναντι, αρκεί να σβήσουν οι ευθύνες τους!

Στις εκλογές λοιπόν που έρχονται δεν παίζεται το δίλημμα «δραχμή ή ευρώ».

Οι εκλογές αυτές θα αποφασίσουμε εάν θα ζήσουμε ελεύθεροι ή ως ραγιάδες.

Στις εκλογές αυτές αποφασίζουμε εάν θέλουμε την τιμωρία της κλειστής ομάδας που κυβερνά διαχρονικά και εάν θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτήν.

Κυρίως όμως, πρέπει το βράδυ της 25 Μαΐου να σας βρει ενωμένους με τον υπόλοιπο λαό και όχι στην αφ’ υψηλού και στην μακρόθεν αδιαφορία.

Δεν θα σου πω τι να ψηφίσεις, για πολλούς είναι μάταιος κόπος.

Αυτό που ετοιμάζουν, όμως, αφορά και εσένα.

(Αγαπητέ φίλε, είναι πια θέμα αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας. Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά.)

pitsirikos.net/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια