Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους

Τάδε έφη Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια για τα σεξιστικά σποτάκια του ποταμιού.

Με μια ανακοίνωση η Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια κατακεραυνώνει Το Ποτάμι για τα δυο σποτ που ανάρτησε για τις ευρωεκλογές και για τα οποία

έχει ξεσπάσει σάλος ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος αφού χαρακτηρίζονται σεξιστικά.

Η κα Κόλλια στην ανακοίνωσή της τονίζει:


«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.
Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!
Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).
Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική».
Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά»!»



Στα δυο διαφημιστικά σποτ του κόμματος εμφανίζεται μία νεαρή κοπέλα να λέει ότι είναι η πρώτη της φορά (που θα ψηφίσει) και μια μεγαλύτερη να δηλώνει ότι δεν είναι η πρώτη της φορά αλλά έχει πολύ καιρό να το κάνει (να ψηφίσει) και καταλήγουν ότι θα ψηφίσουν το Ποτάμι.


Σε σχόλιό του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Στ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως.»


Επίσης, οι Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν "προσβλητικό και χυδαίο το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές [..] Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας".


Τα σποτάκια





newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια