Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 59-56 Ο... νόμος του ΟΑΚΑ 1-0

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την εκπληκτική παράδοση που έχει στο ΟΑΚΑ και παρά το ότι έμεινε 7 λεπτά χωρίς πόντο στην αρχή της 4ης περιόδου, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 59-56 κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" από τη στιγμή που προηγήθηκαν με
51-53 δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε συνεχόμενες επιθέσεις με τον Σπανούλη να είναι και πάλι αρνητικός, ειδικά στο φινάλε. Την Δευτέρα στο ΣΕΦ ο δεύτερος τελικός.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και “χτύπησε” με Ματσιούλις και Διαμαντίδη οι οποίοι είτε σκόραραν από κοντά είτε κέρδιζαν φάουλ από τους αντιπάλους τους. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 11-2 αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύση στην επίθεση. Ο Σπανούλης ήταν και πάλι εγκλωβισμένος και οι παίκτες του Αλβέρτη άνοιξαν τη διαφορά στους 15 πόντους (19-4).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Διαμαντίδη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε το ίδιο καλές επιθετικές επιλογές και τα μακρινά σουτ του ήταν άστοχα. Ο Ολυμπιακός βρήκε δύο σουτ από τους Κόλινς, Περπέρογλου και μείωσε στους 10 πόντους (26-16). Οι παίκτες του Αλβέρτη όταν πέρναγαν τη μπάλα μέσα στο καλάθι είχαν... σίγουρη επιτυχία ενώ τα τρίποντα ήταν άστοχα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρήκε λύση από τον Περπέρογλου με τα τρίποντα όμως έχασε τις βολές (Με 4/11 έκλεισε το ημίχρονο) και έτσι το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 35-26.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει επί μέρους σκορ 10-3 και να μειώνει στους 2 πόντους (38-36). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα, έτρεξε ένα σερί 7-0 και ξανάφερε το ματς στα μέτρα του παρά τα 4 φάουλ του Μαυροκεφαλίδη και τα 3 από το πρώτο ημίχρονο του Λάσμε. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά και το δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 (51-41).

Όπως και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου έτσι και στο τέταρτο ο Ολυμπιακός ακούμπησε τη μπάλα στους ψηλούς και με δύο καρφώματα του Ντάνστον μείωσε στους 6 πόντους (51-45). Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν και οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τις λύσεις μειώνοντας στον 1 πόντο με μακρινό τρίποντο του Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς πόντο για έξι λεπτά και ο Λοτζέσκι έδωσε με τρίποντο για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του (51-53). Ο Λάσμε από επιθετικό ριμπάουντ έσπασε το ρόδι στην 4η περίοδο για τους “πράσινους” ενώ ο Ματσιούλις ήταν και πάλι ο άνθρωπος που έδωσε τη λύση κάνοντας το 55-53. Ο Σπανούλης έχασε την επίθεση και οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν τις βολές κάνοντας το 1-0 στη σειρά.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια