Έχει ξεφύγει η κόρη του τούρκου πιλότου που έπεσε στο Αιγαίο πριν 18 χρόνια.... και λέει ότι οι Έλληνες ανέσυραν τα συντρίμμια....

Μέχρι του σημείου να αναρωτιέται δημόσια μήπως τα συντρίμμια του τουρκικού F-16  να τα έχουν ...ανασύρει οι ...Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έφτασε η κόρη του Τούρκου πιλότου Ναίλ Ερντογάν,όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν άκαρπες οι  έρευνες που έκαναν τρία ναρκοθηρευτικά , δύτες και υποβρύχια ρομπότ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και οι οποίες τελείωσαν χθες, όπως έγραψε το OnAlert.Οργισμένη, όπως δείχνουν οι δηλώσεις της,λέει  στην Άγκυρα  «Μην τερματίζετε την αναζήτηση πριν βρεθεί ο πατέρας μου»- αυτός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας  Haberturk.

 Συγκεκριμένα η  Εβρίμ, η κόρη του πιλότου Ναίλ Ερντογάν, ο οποίος είχε πέσει με το αεροσκάφος του, πριν 18 χρόνια νοτίως της Χίου σε αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη, επαναστάτησε - όπως γράφει η εφημερίδα για τον τερματισμό των εργασιών για την ανεύρεση του πιλότου, που κράτησαν επί 17 ημέρες. 

Η  Εβρίμ Ερντογάν είπε :

«Επί 18 χρόνια περιμέναμε. Μην τερματίζετε τις έρευνες πριν βρεθεί ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου, η μητέρα μου κι εγώ, περιμέναμε επί 18 χρόνια αυτή τη στιγμή. Παρακαλούμε να δοθεί εντολή να μην τερματιστούν οι έρευνες πριν βρεθεί ο πατέρας μου. Οι έρευνες είχαν αρχίσει στις 13 Απριλίου και τώρα τερματίστηκαν. Δε μας δόθηκαν πληροφορίες για τις έρευνες που έγιναν. Επί χρόνια περιμέναμε με υπομονή και η μοναδική μας επιθυμία ήταν να αρχίσουν οι έρευνες. Με εντολή του Προέδρου μας, αξιότιμου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ξεκίνησαν οι έρευνες, αλλά τώρα, εκείνο που λέγεται είναι “Ψάξαμε αλλά δε βρήκαμε”. Όμως, ως κόρη αξιωματικού αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Διότι, γνωρίζουμε ότι είναι γνωστές από το Γενικό Επιτελείο οι συντεταγμένες του σημείου στο οποίο έπεσε το αεροσκάφος. Πώς είναι δυνατό να μη βρίσκεται; Άραγε οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, μπορεί σε κάποια άγνωστη ημερομηνία να το πήραν από κει; Αυτό ούτε καν μπορούμε να το πιθανολογήσουμε. Έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή, το μυαλό και η καρδιά μας>>.

Πάντως ασκεί εμμέσως και κριτική στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την αποτελεσματικότητά τους στις έρευνες:
<< Εάν μπορούν και βρίσκονται πιλότοι σε βάθος 1.260 μέτρων θα έπρεπε ο πατέρας μου να βρεθεί ευκολότερα επειδή βρισκόταν σε βάθος 400 μέτρων. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται έτσι ώστε να μη σταματήσουν οι έρευνες πριν εξασφαλιστεί αποτέλεσμα», είπε καταλήγοντας.

Πάντως να σημειώσουμε από την πλευρά μας ότι οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι δύτες έφθασαν μέχρι τα 105-110 μέτρα...
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια