Μια χρυσή Porsche 911 GT3 με τελική ταχύτητα .....15 χλμ. (βίντεο)

Αν σου αρέσει η εμφάνιση μιας Porsche 911 GT3 αλλά δεν σε νοιάζουν οι επιδόσεις της μπορείς να οδηγείς μια στην οποία ο οδηγός είναι και ο κινητήρας της.

Ο 48χρονος Αυστριακός Johannes Langeder ήθελε να αποδείξει ότι ένα ωραίο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να καίει βενζίνη. Ξόδεψε λοιπόν περίπου 1.000 εργατοώρες για να φτιάξει ένα πιστό αντίγραφο της Porsche 911 GT3 (997) σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο όμως κινείται με πετάλια.

Το πλαίσιο στο οποίο στηρίζονται τα καθίσματα και το σύστημα μετάδοσης είναι ατσάλινο και είναι το βαρύτερο τμήμα αυτής της 911. Το αμάξωμα είναι διαμορφωμένο από πλαστικούς σωλήνες καλυμμένους με κολλητική ταινία για... ακαμψία και χρυσόχαρτο για το τελικό φινίρισμα. Έτσι το συνολικό βάρος του οχήματος περιορίζεται σε 99,6 kg.



Είναι η μοναδική 24τάχυτη 911 και σύμφωνα με τον δημιουργό της έχει τελική ταχύτητα πάνω από 15 km/h. «Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι η βραδύτητά της. Κάθε άλλος χρήστης του δρόμου είναι γρηγορότερος από σένα». Πάντως υπάρχουν πετάλια και στη θέση του συνοδηγού, οπότε όταν έχεις συνεπιβάτη κουβαλάς αυξημένο βάρος, έχεις όμως και διπλάσια ισχύ!

drive.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια