Για τρείς ημέρες ακόμα θα εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά της MH370 της Malaysia Airlines....


Μετά τις 7 Απριλίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα γιατί θα αδειάσουν οι μπαταρίες τους - Υστατη ελπίδα οι υποβρύχιες έρευνες που ξεκίνησαν από πλοία της Αυστραλίας και της Βρετανίας -Είναι πιθανό το αεροπλάνο να μην βρεθεί ποτέ λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Εντείνεται η διεθνής έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, ενώ επεκτείνεται και υποβρυχίως, καθώς ο χρόνος για να βρεθεί το μαύρο κουτί εξαντλείται.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) Ανγκους Χιούστον δήλωσε ότι ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό άρχισαν κοινή υποβρύχια επιχείρηση σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων για να εντοπίσουν σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Ο Χιούστον δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Περθ ότι πλοία έχουν αναπτυχθεί χωριστά σε απόσταση 240 χλμ. σε μια πορεία που θα συγκλίνει σταδιακά και ελέγχουν τον πυθμένα του ωκεανού για να εντοπίσουν το σήμα που εκπέμπει το μαύρο κουτί.

Το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield σύρει ανιχνευτή ηχητικών σημάτων --που προμηθεύτηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό-- με ταχύτητα μόλις πέντε χλμ. την ώρα, ενώ το βρετανικό υδρογραφικό πλοίο HMS Echo έχει το δικό του υποβρύχιο εξοπλισμό ανίχνευσης σημάτων.

Η μπαταρία στο μαύρο κουτί αναμένεται να λήξει κάποια στιγμή μετά τις 7 Απριλίου, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου.

Ο Χιούστον δήλωσε ότι δύο υποβρύχια μετέχουν στο εξής στην έρευνα όπως και τέσσερα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας που προστίθενται στα δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν σήμερα τις έρευνες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως πρόεκειται για την πλεόν δύσκολη έρευνα που έχει γίνει ποτέ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι που ελπίζουμε να λύσει το μυστήριο, όμως στο τέλος μένουμε και πάλι στο σκοτάδι.
Είναι πλέον πολύ πιθανό το αεροπλάνο να μην βρεθεί ποτέ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια