Χαμηλές πτήσεις ρωσικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό καταδρομικό....

Κορυφώνεται η ένταση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο και γνωστοποίησαν σήμερα οι Αμερικανοί, βάζοντας... λάδι στη φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις τους με τη Μόσχα.        
Σύμφωνα με
Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο, που επικαλείται σε τηλεγράφημά του το Associated Press, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έκανε πολλαπλές πτήσεις σε πολύ κοντινή απόσταση από αμερικανικό πολεμικό πλοίο -και μάλιστα το όλο περιστατικό είχε διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από 90 λεπτά.

Το περιστατικό θυμίζει περίοδο Ψυχρού Πολέμου και επιβεβαιώνει την πολύ άσχημη περίοδο που διέρχονται οι διπλωματικές σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου, μετά την αποκαθήλωση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Το περιστατικό, πάντως, έληξε χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω απρόοπτα, ενώ το ρωσικό μαχητικό έδειχνε, σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανό στρατιωτικό, να μην φέρει οπλισμό. Το γεγονός, όμως, ότι πετούσε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε μια ζώνη περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από το καταδρομικό «USS Donald Cook», ανάγκασε τους ανθρώπους του αμερικανικού πλοίου να προβούν σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

Το αμερικανικό πλοίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από τις 10 Απριλίου, και επιχειρεί σε διεθνώ χωρικά ύδατα, ανατολικά της Ρουμανίας. 

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια