Φωτογραφείες από κλειστό κύκλωμα της ληστείας στην Κλειτορία δείχνουν Μαζιώτη....

DNA που βρέθηκε στον κάλυκα μετά τον πυροβολισμό αστυνομικού στη ληστεία της Κλειτορίας Αχαϊας ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που ανισχεύτηκε σε προσωπικά αντικείμενα και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης το 2010. 
Είναι το ίδιο με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε σπίτι που έμενε με την Πώλα Ρούπα στα Καλύβια Αττικής όταν συνελήφθησαν στον Απρίλιο του 2010... 
Το ίδιο υλικό έχει εντοπιστεί σε διαμερίσματα στην Κυψέλη και τη Νέα Φιλαδέλφεια τα οποία χρησιμοποιούσαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Δείτε τις φωτογραφίες από τη στιγμή της ληστείας στην Αχαΐα

Η στιγμή της ληστείας σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014 αποτυπώνεται καρέ καρέ στις φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Σε αυτές φαίνονται δυο άτομα, με περούκες και σκούρα μπλε μπουφάν, να απειλούν με όπλα τον υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος είναι με τα χέρια σηκωμένα.
Ο ένας φαίνεται συνεχώς πλάτη και ο δεύτερος εμφανίζεται με το πιστόλι στο χέρι και μπροστά του μια μαύρη τσάντα. Φορά γυαλιά, μούσια και περούκα.




Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, την αιματηρή ληστεία στην Κλειτορία έκανε ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης. Δεν είμαι η πρώτη φορά που ο Μαζιώτης εμφανίζεται σε φωτογραφία κλειστού κυκλώματος να ληστεύει τράπεζα.




Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, στον κάλυκα που εντοπίστηκε στο σημείο της ληστείας (έγινε στις 10 Μαρτίου) μετά τον πυροβολισμό κατά αστυνομικού, βρέθηκε βιολογικό υλικό άνδρα το οποίο ταυτοποιήθηκε με εκείνο που είχε βρεθεί στο σπίτι της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου στις 11 Απριλίου του 2010 είχαν συλληφθεί μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και στο οποίο έμεναν ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, Πώλα Ρούπα.
Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το DNA ανήκει στην καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη.




Το ίδιο υλικό έχει εντοπιστεί σε διαμερίσματα - κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα:

- επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και
- Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια
- σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης





Επίσης, το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Νίκος Μαζιώρης με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.





Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται ενώ η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και ζητά «όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».


newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια