Προκήρυξη Μαζιώτη αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα.

Αλλάζει το χάρτη στο λεγόμενο ελληνικό “Αντάρτικο Πόλης” η επανεμφάνιση της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” έπειτα από την δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης στο χτύπημα της 10ης Απριλίου στην καρδιά της Αθήνας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Ο καταζητούμενος “αντάρτης πόλης” Νίκος Μαζιώτης ο άνθρωπος που φέρεται να δημιούργησε την πρώτη ομάδα του “Επαναστατικού Αγώνα”, εξαρθρώθηκε το 2010, ανακατεύει εκ νέου την “τράπουλα” στο λεγόμενο ελληνικό “Αντάρτικο Πόλης”, έπειτα από την δημοσιοποίηση μακροσκελούς προκήρυξης, για το χτύπημα της 10ης Απριλίου στην οδό Αμερικής με αυτοκίνητο παγιδευμένο με “ANFO”, την αγαπημένη δηλαδή εκρηκτική ύλη των πρώτων μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

“Πρόκειται για ένα τέχνασμα, ώστε να δείξουν μαζικότητα στο υποτιθέμενο κίνημά τους. 

Ο Μαζιώτης έχει σχέση με την “ΟΛΑ” όσο κι αν το διαψεύδει... άλλωστε διέψευσε και τις ληστείες στις οποίες τον έχουμε ταυτοποιήσει. Θέλει να πείσει πως υπάρχουν δυο ξεχωριστές οργανώσεις με μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα”, λέει με νόημα στο “newsit” Αξιωματικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών για την εγχώρια τρομοκρατία.


Η προκήρυξη...

Μακροσκελή προκήρυξη με βαθιά οικονομική ανάλυση από την οπτική όμως ενός κλασικού Αναρχικού, επηρεασμένου από τα οικονομικά μοντέλα του Κλασικού Αναρχικού Φιλοσόφου, Πιερ Ζοσέφ Προυντών, είναι το κείμενο που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στο “Indymedia”.

Ο συντάκτης του κειμένου αφιερώνει την ενέργεια στο Λάμπρο Φούντα, το μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” που έπεσε νεκρό έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη το 2010, αλλά και στην “επέτειο” εξάρθρωσης της οργάνωσης την ίδια χρονιά.

Στο μακροσκελές κείμενο, ο συντάκτης κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός οργανωμένου και: “....Ένοπλου Λαϊκού Κινήματος για να χτυπήσουμε αυτούς που ευθύνονται για την κοινωνική κατάντια. Για να χτυπήσουμε αυτούς που μας σκοτώνουν. Για να χτυπήσουμε αυτούς που τσάκισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για να γυρίσουμε την πλάτη σε κάθε είδους καθεστωτικό πολιτικό που με ψέμματα σπεκουλάρει στην ανθρώπινη δυστυχία για να αναρριχηθεί στην εξουσία.”, γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της προκήρυξης.


Ο “Αγώνας” και η “ΟΛΑ”

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Μαζιώτης με την συμβία του, είχε δημοσιοποιήσει ένα μακροσκελές κείμενο με το οποίο γνωστοποιούσαν πως ουδεμιά σχέση έχουν με το δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό και κυρίως με την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, και αυτό λόγω ευδιάκριτων ιδεολογικών διαφορών.

Δηλαδή ο “Ε.Α” είναι μια καθαρά Αναρχική ένοπλη ομάδα επηρεασμένη από το δόγμα της “Ατομικής Βίας” του Κλασικού Αναρχικού Φιλοσόφου Πιότρ Κροπότκιν, εν αντιθέσει με την “ΟΛΑ” η οποία στις προκηρύξεις της αναπτύσσει μια Μαρξιστική οπτική στις σχέσεις εργασίας και οικονομίας. Αναρχικοί και Μαρξιστές έχουν σοβαρές ιδεολογικές διαφορές εδώ και δυο αιώνες σχεδόν.

Κατά συνέπεια, η νέα προκήρυξη του “Επαναστατικού Αγώνα” ίσως να βάζει τα πράγματα στην θέση τους, όσον αφορά στις δυο οργανώσεις, εάν βεβαίως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τέχνασμα για την υποτιθέμενη μαζικότητα του “ένοπλου κινήματος”.

Πάντως, στους αναλυτές τις Αντιτρομοκρατικής εντύπωση έχει προκαλέσει η αναφορά του “Ε.Α.” στην εκτέλεση των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, καθώς η οργάνωση του καταζητούμενου “Αντάρτη Πόλης”, χαιρετίζει την συγκεκριμένη ενέργεια, όταν ένα μεγάλο μέρος του Αναρχικού-Αντιεξουσιαστικού κινήματος την είχε καταδικάσει, αφήνοντας ακόμα και υπόνοιες για ένα προβοκατόρικο χτύπημα.

Ένα είναι το σίγουρο, όπως λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αυτή η προκήρυξη αλλάζει τα δεδομένα και βάζει πλέον τις έρευνες σε νέα βάση.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια