Δωράκι στις πολυεθνικές ήταν ο νόμος για το γάλα. Δεκάδες ξένες εταιρείες έρχονται Ελλάδα....

Φυσικά έρχονται για να εκμεταλευτούν την απόφαση για το γάλα που τους έκανε δωράκι ο Χατζηδάκης. Βέβαια το γάλα που θα πουλάνε δεν θα είναι Ελληνικό, αφού η παραγωγή του δεν φτάνει για να καλύψει την Ελληνική επικράτεια, αλλά θα είναι γάλα γερμανικό, ολλανδικό, βουλγάρικο, ρουμάνικο.
Για να γνωρίζεται την αλήθεια και για να μην σας λένε ψέμματα το Ελληνικό γάλα δεν καλύπτει τις ανάγκες της ζήτησης της αγοράς και έτσι εισάγουμε γάλα από άλλες χώρες και γίνεται πρόσμιξη με το Ελληνικό....

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάλα, ελληνικές και ξένες βιομηχανίες ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Danone ξεκίνησε επαφές με στόχο να προϋπολογίσει το κόστος δημιουργίας μονάδας παραγωγής φρέσκου -και όχι μόνο- γάλακτος εντός Αττικής. Μάλιστα αναφέρεται ότι η διαδικασία έχει φτάσει ήδη σε επίπεδο προσφορών για το κόστος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Την ίδια ώρα, η Lactalis βρίσκεται σε πυρετώδεις συζητήσεις με τη ΜΕΒΓΑΛ του Πέτρου Παπαδάκη, με στόχο τη στρατηγική της συμμετοχή ή ακόμα και την εξαγορά της.


Αυτή τη στιγμή η Vivartia πρωτίστως και δευτερευόντως η ΦΑΓΕ φαίνεται να βρίσκονται επί ποδός πολέμου, ενώ από κοντά είναι και η «Δωδώνη» της Strategic Ιnitiatives, συμφερόντων Dmitry Razorenov, που φέρεται να επιδιώκει εξαγορές, αλλά και η Κρι Κρι, συμφερόντων Παναγιώτη Τσινάβου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια