Ιατροδικαστής: Δεν ισχύουν οι καταγγελίες των αλβανικών ΜΜΕ για τον Αλβανό κακοποιο....

Τις συγκλονιστικές περιγραφές των αλβανικών ΜΜΕ για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιλία Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαψεύδει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία μίλησε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.

Η εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών, καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η κα Ζαγγελίδου ήταν κατηγορηματική, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν ούτε βγαλμένα νύχια, ούτε σπασμένα πόδια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τη δεξιά παλάμη, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκαυματική αλλοίωση.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Νιγρίτης, Π.Ραδόπουλος, τόνισε στο “ΣΚΑΪ”: “Ήμουν σε άδεια. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δω τι είχαν καταγράψει οι κάμερες στο κελί του. Η διαταγή ήταν να μην πειράξει κανείς τον Αλβανό”.

Η απόπειρα καθαρισμού "έκαψε" τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την ίδια ώρα, τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της ΕΛΑΣ δείχνουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να καθαρίσουν το χώρο από τα αίματα.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι "αδιάφθοροι" της ΕΛΑΣ με την βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων εξήτασαν τον χώρο, μέσα στις φυλακές Νιγρίτας όπου οδηγήθηκε ο 42χρονος Αλβανός πριν εγκαταλειφθεί ημιθανής στο κελί του στο οποίο είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος, για τυπικούς λόγους.

Από την κάμερα σε ένα διάδρομο προκύπτει η μεταφορά του Αλβανού βαρυποινίτη σε αυτό το δωμάτιο, όπου εισέρχονται στην σειρά κι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αυτό το δωμάτιο σε έναν αρχικό έλεγχο φάνηκε εντελώς "καθαρό".

Όμως από περαιτέρω έρευνα αρμοδίων της ΕΛΑΣ βρέθηκαν ίχνη καθαρισμού του, αλλά και δείγματα DNA του Αλβανού καθώς και άλλα δείγματα γενετικού υλικού που επιχειρείται να διασταυρωθούν.

Αυτή η απόπειρα καθαρισμού του "δωματίου βασανιστηρίων" ήταν το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην αποκάλυψη των δραστών με βάση την αποτυχημένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος τις Ιτέας που συνόδευαν τον Καρέλι μέχρι τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, στην κατάθεση που δίνουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αποκαλυπτικοί όσον αφορά στις διαθέσεις των Σωφρονιστικών υπαλλήλων που “υποδέχονται” τον κρατούμενο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε δολοφονήσει το συνάδελφο τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit” οι δυο αστυνομικοί καταθέτουν πως μόλις ο κρατούμενος κατέβηκε από την κλούβα των υποδέχθηκε ένα “μπουλούκι” όπως είπαν χαρακτηριστικά, σωφρονιστικών οι οποίοι είχαν εμφανώς άγριες διαθέσεις.

Μάλιστα οι ίδιοι αστυνομικοί κατέθεσαν πως μέχρι να πάρουν την υπογραφή για την μεταγωγή και έχοντας οπτική επαφή του διαδρόμου από το φρουραρχείο στα κελιά, είδαν το “μπουλούκι” των σωφρονιστικών να πηγαίνει “καροτσάκι” τον Αλβανό κακοποιό και να κλείνονται όλοι μαζί σε ένα κελί, το οποίο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια δεν είχε κάμερες παρακολούθησης.


newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια