Σοκαριστικό βίντεο από τον βασανισμό του Αλβανού στις φυλακές Νιγρίτας....

Άκρως αποκαλυπτικό για το τι πραγματικά συνέβη στις φυλακές της Νιγρίτας, Σερρών το απόγευμα της 27ης Μαρτίου είναι το βίντεο από τις κάμερες Ασφαλείας που φέρνει στην δημοσιότητα η «Κ».

Καρέ καρέ όσα έγιναν στο πεντάλεπτο video που δημοσιεύει η Καθημερινή

Επιλεγμένα και επεξεργασμένα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών Νιγρίτας δείχνουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Ιλί Καρέλι. Το συγκλονιστικό video φέρνει στο φως τη Καθημερινή, μια μέρα μετά τις σοκαριστικές φωτογραφίες από το βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη.

Τα πλάνα δείχνουν τόσο τη στιγμή που ο Καρέλι μπαίνει στις φυλακές και αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο της αστυνομίας και τον δείχνουν στην είσοδο των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών, όπου τον περιμένουν πάνω από δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στο διάδρομο ένας υπάλληλος φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικός προς τον Καρέλι, παρεμβαίνει ο διευθυντής των φυλακών, ο οποίος φαίνεται να τον επιπλήττει. Εκεί, τον βγάζουν μια φωτογραφία.

Ο Καρέλι στη συνέχεια μπαίνει στο λεγόμενο κελί – ψυγείο, εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου, μέχρι να ετοιμαστεί κελί για την κράτησή του.

Ο διευθυντής ζητεί από τον φωτογράφο να τραβήξει κι άλλες φωτογραφίες του Καρέλι. Ο φωτογράφος κατευθύνεται με τη μηχανή του προς το κελί – ψυγείο. Σε αυτές, φαίνεται ότι ο Καρέλι έχει υποστεί ήδη κάποια βαριά χτυπήματα πριν φτάσει στις φυλακές Νιγρίτας.

Οι σωφρονιστικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα κι άλλοι που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά είχαν κληθεί εκτάκτως για την άφιξη του Καρέλι, περιφέρονται με εμφανή Περιέργεια στο διάδρομο. Κάποιοι από αυτούς μπαίνουν στο κελί – ψυγείο όπου βρίσκεται προσωρινά ο κρατούμενος.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής των φυλακών φαίνεται να παραμένει στο βάθος του διαδρόμου, όπου συνομιλεί με κάποιον σωφρονιστικό. Αμέσως μετά ο διευθυντής φεύγει από το χώρο αναμονής.

Η κάμερα πιάνει το νεύμα ενός φύλακα προς τους συναδέλφους του. Η πόρτα στο βάθος του διαδρόμου κλείνει. Τουλάχιστον οκτώ σωφρονιστικοί φαίνεται να μπαίνουν στο κελί – ψυγείο όπου παραμένει ο Καρέλι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αξιωματικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέκριναν τους σωφρονιστικούς αργότερα, σε αυτό το σημείο «αρχίζουν να ξυλοκοπούν τον κρατούμενο, με μπουνιές, κλωτσιές και με χρήση ενός χοντρού σχοινιού – τριχιάς».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που παρέμεινε στο διάδρομο φαίνεται να διαφωνεί, άγνωστο για ποιο ακριβώς θέμα, με τους συναδέλφους του.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός βάζει την κάμερα στο δεύτερο κελί όπου επρόκειτο να μεταφερθεί ο Καρέλι. 35 λεπτά μετά, ο διευθυντής κατεβαίνει και πάλι στο διάδρομο αναμονής, φαίνεται να μιλά στους σωφρονιστικούς δείχνοντας προς το κελί ψυγείο όπου βρίσκεται ακόμη ο Καρέλι.

Σύμφωνα με την κατάθεση των αξιωματικών Εσωτερικών Υποθέσεων που έκαναν τις ανακρίσεις, στο σημείο αυτό ο διευθυντής έχει ήδη καταλάβει ότι ο κρατούμενος υπέστη ξυλοδαρμό και λέει: «όποιος είναι μάγκας να πάει να τον χτυπήσει αλλά να παραδεχτεί ότι τον χτύπησε».

Λίγα λεπτά αργότερα ο διευθυντής φαίνεται να έχει μια έντονη συνομιλία με τον αρχιφύλακα και αμέσως μετά φεύγει ξανά από το χώρο αναμονής. Δυο ώρες μετά το κελί που προορίζεται για τον Καρέλι είναι σχεδόν έτοιμο.

Ο Καρέλι υποβασταζόμενος και ημίγυμνος μεταφέρεται σε εμφανώς χειρότερη κατάσταση απ’ όταν μπήκε στη φυλακή στο κελί που προορίζεται για την κράτησή του.

Μέσα στο κελί ο Καρέλι ζητά από τους σωφρονιστικούς να του περάσουν τις χειροπέδες από μπροστά. Στις 19:25 του πηγαίνουν φαγητό. Τέσσερις ώρες αργότερα δυο φύλακες συνειδητοποιούν πως ο Καρέλι πλέον δεν κινείται.

Λίγο αργότερα, καταφτάνει το ΕΚΑΒ και διαπιστώνεται ο θάνατός του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια