Πως είναι να συμμετέχεις στον πιο τρομακτικό και επικίνδυνο αγώνα ταχύτητας του κόσμου [video]

Για έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας, ο αγώνας ταχύτητας Tourist Trophy που διεξάγεται στο Isle of Man είναι ο πιο επικίνδυνος και τρομακτικός αγώνας του κόσμου, αλλά και ο πιο ενθουσιώδης και “αντρικός”.
Όταν λέμε τρομακτικός επικίνδυνος κυριολεκτούμε. Δείτε το βίντεο και θα φοβηθείτε ακόμα και σαν θεατές.
Δεν θεωρείται άδικα παιχνίδι θανάτου αφού έχουν σκοτωθεί πάρα πολύ αναβάτες στον συγκεκριμένο αγώνα.

Στο νέο βίντεο που ανέβηκε από την Duke μας δείχνει για άλλη μία φορά το ρίσκο που παίρνουν οι αναβάτες στη διάσημη διαδρομή των 60,7 km. Τοποθέτησε λοιπόν μία κάμερα στο κράνος του 25χρονου οδηγού αγώνων και με πολλές περγαμηνές στο TT, Michael Dunlop, για να μας δείξει τι ακριβώς βλέπουν οι αναβάτες σε αυτόν τον δύσκολο και επικίνδυνο αγώνα που έχει στερήσει τη ζωή σε 240 αναβάτες από το 1907 και διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους, με τις μάντρες των σπιτιών, τις λακκούβες, τα πεζοδρόμια και τους θεατές να “καιροφυλακτούν”.

Ο αγώνας αυτός είναι τόσο γνωστός ανά την υφήλιο γιατί καλούνται οι αγωνιζόμενοι να κοντραριστούν με ταχύτητες που ξεπερνούν πολλές φορές τα 300 km/h, σε αστικό και ορεινό περιβάλλον με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι επαγγελματίες αναβάτες να κινηθούν σε αυτό τον τρελό ρυθμό σε “ανοιχτό” περιβάλλον τζογάροντας την ζωή τους, γιατί ο αγώνας TT πέρα από ικανότητα, θάρρος και συγκέντρωση, θέλει και μικρό αίσθημα επιβίωσης.


newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια