Φρενίτιδα στον κόσμο για το χαμένο αεροσκάφος - μέχρι και στο Google Maps λένε π[ως το είδαν....!

Ομάδα ψαράδων βρήκε κάτι που έμοιαζε με σωστική λέμβο ανοιχτά του θερέτρου Πορτ Ντικσον 
Κάλεσαν το λιμενικό αλλά την ώρα που τους έδιναν το αντικείμενο, έπεσε στη θάλασσα! 
Πολίτες στα βορειοανατολικά της Μαλαισίας υποστηρίζουν πως είδαν το Boeing να πετά χαμηλά, κοντά στη θάλασσα 
Ακούσαμε δυνατό θόρυβο που έμοιαζε με κινητήρα αεροπλάνου 
Ποιοι εντόπισαν το Boeing της Malaysia Airlines στο... Google Maps!
Πέντε 24ωρα μετά, το Boeing των Malaysian Airlines εξακολουθεί να αγνοείται και μαζί του η τύχη των 239 επιβαινόντων του. 

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και προς τα δυτικά, η Μαλαισία ζήτησε τη βοήθεια και της Ινδίας όμως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό. Και η αγωνία των συγγενών εντείνεται. Τα ερωτήματα πληθαίνουν, οι απαντήσεις απουσιάζουν. 

Η μαρτυρία ψαράδων, όμως, έρχεται να δημιουργήσει ελπίδες ότι το θρίλερ πλησιάζει στο τέλος του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Μαλαισίας, μια ομάδα από ψαράδες υποστηρίζουν πως βρήκαν στη θάλασσα κάτι που έμοιαζε με σωστική λέμβο, 10 ναυτικά μίλια από το θέρετρο Πορτ Ντίκσον. 

Υποστήριξαν ότι αυτό που βρήκαν έγραφε πάνω του τη λέξη Boarding και το εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης. Ο 40χρονος ψαράς Αζμάν Μοχάμεντ είπε πως αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, αφού πρώτα ανέβασαν τη σχεδία στη βάρκα τους.

«Παρακολουθούσαμε τις ειδήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysian Airlines και υποθέσαμε πως αυτό που βρήκαμε θα μπορούσε να είναι μια σχεδία από το αεροπλάνο», είπε και πρόσθεσε πως σκάφος των μαλαισιανών αρχών από το Κουάλα Λίνγκι στη Μάλακα έφτασε αμέσως στην περιοχή. 

Τη στιγμή όμως που οι ψαράδες έδιναν το αντικείμενο στους άνδρες του λιμενικού, έπεσε στη θάλασσα και... βυθίστηκε!

"Είδαμε το αεροπλάνο"

Καθώς το θρίλερ με το αγνοούμενο αεροπλάνο της Malaysia Airlines συνεχίζεται, οι αναφορές πολιτών πως είδαν το Boeing να πετά χαμηλά πληθαίνουν. Άλλοι πάλι, το εντόπισαν είτε μέσω του Google Maps είτε μέσω της εταιρίας Digital Globe. 

Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εννέα αναφορές πολιτών πως "θόρυβος και φώτα" από το μοιραίο αεροπλάνο εντοπίστηκαν στα βορειοανατολικά της Μαλαισίας έρχονται σήμερα στο φως. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, εννέα πολίτες κατέθεσαν στην αστυνομία πως είδαν ένα αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό ύψος, κοντά στα σύνορα με την Ταΐλάνδη. 

Ένας μάρτυρας κατέθεσε πως είδε ένα αεροπλάνο να κατευθύνεται βόρεια, περίπου την ώρα που το Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σχεδόν μια ώρα αφού απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. 

Πολλές αναφορές από πόλεις και χωριά στα βόρειανατολικά της Μαλαισίας, αναφέρουν πως πολίτες είδαν αεροπλάνο να πετά χαμηλά, κοντά στη θάλασσα. «Σύμφωνα με τις αναφορές, το αεροπλάνο εθεάθη ανάμεσα στη 01:30 και τη 01:45» είπε ο αστυνομικός Dak Jalaluddin Abdul Rahman σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Ένας οδηγός λεωφορείου κατέθεσε εθελοντικά την Κυριακή πως είδε ένα αεροπλάνο να πατά χαμηλά στο Πεναρίκ, στη 01:45 του Σαββάτου, την ίδια ώρα περίπου που χάθηκε η πτήση MH370. «Ήταν σίγουρος πως είδε τα φώτα του αεροπλάνου να αναβοσβήνουν», είπε ο αστυνομικός.

Από την περιοχή Μάρανγκ, οκτώ χωρικοί υποστήριξαν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία πως το βράδυ του Σαββάτου άκουσαν έναν θόρυβο που προερχόταν από την κατεύθυνση του Πουλάου Κάπας. Ο Άλιας Σαλέχ, 36 ετών, είπε στην εφημερίδα Star πως μαζί με φίλους του κάθονταν σε ένα παγκάκι 400 μέτρα από την παραλία Μάρανγκ στη 01:20 του Σαββάτου όταν άκουσαν έναν δυνατό και τρομακτικό θόρυβο, που ακούστηκε σαν ανεμιστήρας κινητήρα ενός τζετ. 

Το είδαν και στο... Google Maps!

Εκτός όμως από τις μαρτυρίες των χωρικών, υπάρχουν κι άλλοι που υποστηρίζουν πως εντόπισαν το αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες που αγνοείται για πέμπτη μέρα. Μόνο που εκείνοι το εντόπισαν μέσα από τον υπολογιστή τους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Μαλαισίας, στα γραφεία της έγιναν πολλά τηλέφωνα από αναγνώστες που υποστηρίζουν πως ίσως να εντόπισαν το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας το... Google Maps!

Και το πίστεψαν γιατί, όπως είπαν στην εφημερίδα, υπήρξαν στην εφαρμογή πολλές φωτογραφίες αεροπλάνων στην περιοχή των ερευνών. Και έτσι πίστεψαν πως βρήκαν το Boeing 777. 
Κάποιος ήταν πεπεισμένος πως η πτήση MH370 είχε προσγειωθεί σε νησί του Βιετνάμ, άλλος εντόπισε το στίγμα της κοντά στο Κενγιρ Νταμ στο Τερενγγάνου. 

Για να... καταλαγιάσει η φρενίτιδα χρειάστηκε να παρέμβει η ίδια η Google, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ναι, οι εικόνες μπορεί να είναι εκεί αλλά δεν είναι φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο, ο δορυφόρος μπορεί να μας τις έδωσε πολλές εβδομάδες ή μήνες πριν. Αυτές οι φωτογραφίες δε μπορεί να θεωρηθούν πως είναι από τον τόπο της συντριβής». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια