Οι Μαλαισιανοί επιμένουν: Βρήκαμε τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing....

Στρατιωτικός από τη Μαλαισία υποστήριξε ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου. 
Υποστήριξε στο Reuters πως το εντόπισαν τα ραντάρ του στρατού της Μαλαισίας. 
Τα στενά της Μάλακα απέχουν 1000 μίλια από το σημείο όπου χάθηκε το σήμ.α 
Πιστεύεται πως πετούσε επί 2 ώρες αφού χάθηκε από τα ραντάρ.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας η interpol - Τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια. 
Στη δημοσιότητα το όνομα και του δεύτερου επιβάτη που βρισκόταν στην πτήση της Malaysian Airlines με το κλεμμένο διαβατήριο. 
Είναι κι αυτός Ιρανός, 20 ετών και ονομάζεται Delavar Syed Mohammad.
Ακόμη ένας λάθος συναγερμός ή ένα τέλος στο θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου; 

Ενώ το πρωί της Τρίτης οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν το πεδίο των ερευνών προς τα δυτικά και τα στενά της Μάλακκα, καθώς ο πιλότος φέρεται να προσπάθησε να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στην Κουάλα Λουμπούρ, λίγες ώρες μετά σήμανε νέος συναγερμός. 



Αξιωματούχος του στρατού της Μαλαισίας δήλωσε στο Reuters πως τα ραντάρ εντόπισαν στίγμα από το αεροπλάνο στα στενά της Μάλακα. 

Τα Στενά της Μάλακα είναι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας το αεροπλάνο. 



Τα Στενά της Μάλακα, ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Απέχουν 1000 μίλια από το σημείο όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του Boeing. Ο στρατός της Μαλαισίας πιστεύει επίσης ότι από τη στιγμή που το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, πετούσε επί δυο ώρες. 

"Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα", είπε η πηγή στο Reuters, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.

Στις έρευνες μετέχουν εννέα αεροσκάφη και 24 πλοία από Αυστραλία, Κίνα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες και ΗΠΑ.
Η Κίνα, μάλιστα, ανακοίνωσε πως το υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα.

Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωνίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού.

Δεν ήταν τρομοκρατία

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δυο νεαρών Ιρανών που πετούσαν με την πτήση της Malaysia Airlines με κλεμμένα διαβατήρια, που δεν ήταν τρομοκράτες αλλά νεαροί που ήθελαν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη και η Interpol απέκλεισε το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεση. 

"Όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο τείνουμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για γεγονός που συνδέεται με την τρομοκρατία", δήλωσε ο επικεφαλής της Interpol. 

Ο Νομπλ είπε ότι δύο κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων τα αντάλλαξαν στην Κουάλα Λουμπούρ και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα ιταλικό και ένα αυστριακό διαβατήριο για να επιβιβαστούν στο αγνοούμενο Boeing. 

Οι δυο νεαροί που ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Τα τέσσερα σενάρια

Πλέον, οι αρχές εξετάζουν τέσσερα σενάρια για το τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται για τέταρτη μέρα. Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο και μια τεράστια αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία. 

- Σαμποτάζ 
- Αεροπειρατεία 
- Ψυχολογικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος 
- Προσωπικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, στη συνέντευξη Τύπου όπου δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού Ιρανού, που μαζί με το άλλο άτομο που ταξίδευσε με κλεμμένο διαβατήριο μπήκαν παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου, διέψευσε την πληροφορία πως πέντε από τους επιβάτες της πτήσης MH370 έκαναν check in αλλά δεν ανέβηκαν ποτέ στο αεροπλάνο. 

"Δεν υπάρχει αυτό", είπε και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται και το σενάριο κάποιος από τους επιβάτες ή μέλος του πληρώματος να είχε μεγάλο συμβόλαιο για ασφάλεια ζωής και να ήξερε πως με το θάνατό του, η οικογένειά του θα έπαιρνε πολλά λεφτά.

Την ίδια ώρα ανέβηκε στο youtube βίντεο από την στιγμή που ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου περνούν από τον καθιερωμένο έλεγχο.

Το σήμα στα κινητά

Η πληροφορία είναι αληθινή και έρχεται από τους συγγενείς των 239 αγνοουμένων της πτήσης ΜΗ370 των Malaysian Airlines. Όπως λένε, οι συγγενείς τηλεφωνούν στα κινητά των αγνοουμένων και εκείνα καλούν κανονικά. Το πιο ανατριχαστικό όμως είναι ότι Κάποιους τους δείχνουν να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ.

Σύμφωνα με την Washington Post, ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται φαίνεται να είναι online στο QQ.

Αυτή η ανατριχιαστική εξέλιξη έρχεται την στιγμή που οι μαλαισιανές αρχές υποστηρίζουν ότι αναγνώρισαν τον έναν από τους δυο άνδρες με τα κλεμμένα διαβατήρια οι οποίοι ήταν στην πτήση. Μάλιστα λένε ότι δεν φαίνεται να έχει σχέση με τρομοκρατία. Πρόκειται για τον 19χρονο Ιρανό Pouiria Nur Mohammad Mehrdad ο οποίος προσπαθούσε να φτάσει στην μητέρα του στην Γερμανία.

Οι έρευνες για ίχνη του αγνοούμενου Boeing 777 έχουν επικεντρωθεί τώρα στα στενά του Μαλακκα 100 μίλια από το σημείο που πιστευόταν ότι χάθηκε από τα ραντάρ το μοιραίο αεροπλάνο.

Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ πιθανόν το αεροπλάνο να πέταξε πάνω από την ενδοχώρα της Μαλαισίας και στην συνέχεια να “βούτηξε” στον ωκεανό.

Οι συγγενείς είναι σε κακή κατάσταση έχοντας περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες σε ένα ξενοδοχείο στο Πεκίνο και το θρίλερ εντείνεται με τα αναπάντητα τηλεφωνήματα αλλά και την online παρουσία των αγνοουμένων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγγενείς ελπίζουν ότι μέσω της τεχνολογίας οι Μαλαισιανές αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν από το GPS των τηλεφώνων τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τους Straight Times της Σιγκαπούρης, αξιωματούχος της Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι κι εκείνοι καλούν στα κινητά των μελών του πληρώματος και καλούν κανονικά.

Ένας άνδρας ο οποίος είδε online έναν συγγενή του κάλεσε τις αρχές αλλά όταν έφτασαν μετά από ώρες ο αγνοούμενος χρήστης φαινόταν να μην είναι ενεργός.
Σύμφωνα με το China.org.cn, 19 οικογένειες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τις αρχές ότι άργησαν.
Ζήτησαν πλήρη έρευνα και κατηγόρησαν την Malaysian Airlines ότι δεν λέει την αλήθεια.

Σύμφωνα με τους Ιnternational Business Times η αδερφή ενός από τους επιβάτες, κάλεσε τον αδερφό της στο κινητό ζωντανά στην τηλεόραση. Πως γίνεται οι αρχές να μην μπορούν να εντοπίσουν το σήμα;
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια