Δεν ήταν σωσίβια λέμβος από το Boeing της Malaysian Airlines το αντικείμενο που βρέθηκε να επιπλέει....

Ακόμα μια ελπίδα χάθηκε στα παγωμένα νερά του ωκεανού. Το αντικείμενο που έμοιαζε με σωστική λέμβο από το Boeing 777 των Malaysian Arlines δεν ήταν τελικα.

Το Boeing 777 των Malaysian Airlines αγνοείται για τρίτη μέρα, η τύχη των 239 είναι άγνωστη (αν και όλοι περιμένουν πλέον την επιβεβαίωση για το χειρότερο) και οι έρευνες από οκτώ χώρες στη θαλάσσια περιοχή όπου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, συνεχίζονται. Και οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κρατικής επιτροπής διάσωσης, ο Παμ Κούι Τιέ, ένα βιετναμέζικο αεροσκάφος εντόπισε νωρίς σήμερα το πρωί το αντικείμενο, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά ώστε να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Θο Τσου, σχεδόν 200 χιλιόμετρα από τις ακτές του νότιου Βιετνάμ.

Στην ίδια περιοχή σχεδόν είχαν εντοπιστεί κι άλλα επιπλέοντα αντικείμενα, την Κυριακή, τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν μέρη από την ουρά και από εσωτερική πόρτα του αεροπλάνου. 

Έχουν σε video τον "Ιταλό" και τον "Αυστριακό"

Από την Κυριακή, οι αρχές της Μαλαισίας σχεδιάζουν καρέ καρέ τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, στο οποίο εμφανίζονται οι δύο επιβάτες που χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα διαβατήρια, του Ιταλού και του Αυστριακού, να επιβιβάζονται στο Boeing της Malaysian Airlines.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Μαλαισίας, Ζαχίντ Χαμίντι, οι δυο ύποπτοι, που τα ταξίδευαν με την εταιρία μέχρι το Πεκίνο, κι από εκεί με ανταπόκριση στο Άμστερνταμ και μετά ο ένας θα πήγαινε στη Φρανκφούρτη κι ο άλλος στην Κοπεγχάγη, είχαν ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου. 

Η όλη υπόθεση με τα κλεμμένα διαβατήρια και τους επιβάτες (άλλους δυο, μάλλον Ουκρανούς και πιθανόν έναν που εμφανίστηκε ως Κινέζος) που ταξίδεψαν με πλαστά στοιχεία έχει προκαλέσει ερωτήματα για τους ελέγχους στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και φυσικά επικρίσεις για τις αρχές της Μαλαισίας. 

Ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με την πιθανότητα παραλείψεων όσον αφορά θέματα ασφαλείας καθώς και με το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία ή βομβιστική επίθεση στο αεροπλάνο μετά την επιβεβαίωση από την Interpol ότι τουλάχιστον δύο επιβάτες της πτήσης ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια αλλά και την πληροφορία ότι η Υπηρεσία ελέγχει την πιθανότητα και άλλοι επιβάτες να ταξίδευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια