Άφαντα τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

Βροχή και ομίχλη "κρύβουν" τα αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing
Το πλήρωμα αεροπλάνου της Αυστραλίας που έφτασε στο σημείο, δεν εντόπισε το παραμικρό 
Ρίχνουν σημαδούρες για να "μαρκάρουν" την περιοχή και να συλλέξουν στοιχεία 
Μαλαισία: Αξιόπιστες οι πληροφορίες της Αυστραλίας 
Σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Πεθρ εντόπισε δορυφόρος αντικείμενα που ίσως είναι συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines 
Η ομίχλη και η βροχή που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα δυτικά από τις ακτές του Περθ προσθέτουν κι άλλο μυστήριο στην αναζήτηση των συντριμμιών του Boeing 777 των Malaysia Airlines.

Η ανακοίνωση της Αυστραλίας πως στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δορυφόρος εντόπισε δυο αντικείμενα που μπορεί να είναι κομμάτια του αεροπλάνου (ένα εκ των οποίων είναι 24 μέτρα θα ίσως να είναι κομμάτι από την ουρά του Boeing) προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό. 
Η αποκάλυψη όμως πως οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί την περασμένη Κυριακή, 16 Μαρτίου, έφεραν στο φως νέα ερωτήματα. Πόσο μακριά θα μπορούσαν να έχουν "ταξιδέψει". 

Η κινητοποίηση τεράστια αλλά το αποτέλεσμα ίδιο. 

Δε βρίσκουν τίποτα! Άφαντα τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines – Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή κάνουν δύσκολες τις έρευνες. Πλήρωνα του ενός από τα αεροπλάνα που έστειλε η Αυστραλία ειδοποίησε πως δε βρήκε τα συντρίμμια που έδειξε ο δορυφόρος. Σύμφωνα με το BBC, οι Αυστραλοί έριξαν στην περιοχή ειδικές σημαδούρες για να οριοθετήσουν το χώρο, ενδεχόμενος να "χτίσουν" έναν διάδρομο και να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες. 



Στο κενό έπεσαν και οι έρευνες αμερικανικού αεροσκάφους που πέταξε στην περιοχή, μετέδωσε το Fox News. 

Η Μαλαισία παραδέχεται για πρώτη φορά πως υπάρχει "αξιόπιστο πεδίο" για έρευνες. "Τώρα έχουμε ένα αξιόπιστο πεδίο ερευνών", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.



Πρόσθεσε ωστόσο ότι παράλληλα με την εξακρίβωση της ταυτότητας των ευρημάτων στον Ινδικό Ωκεανό, συνεχίζονται οι έρευνες τόσο προς τον βόρειο όσο και προς τον νότιο άξονα που έχουν ορισθεί ως πιθανές εναλλακτικές πορείες που ακολούθησε το αεροπλάνο όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια