Εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο τουρκικού πλοίου στη Μύκονο....

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια... (Φωτό και βίντεο)
Συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu το οποίο προσάραξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (07-03-2014) σε βόρεια βραχώδη ακτή της Μυκόνου.
ΦΩΤΟ από mykonospress.gr
ΦΩΤΟ από mykonospress.gr

Το δημοσίευμα του CNN για τη διάσωση πλοίαρχου και αντιπλοίαρχου ”Ναυτικοί του Αμερικανικού πλοίου που βρίσκονταν σε κοντινή περιοχή ανταποκρινόμενοι στην κλήση που έλαβαν από το τουρκικό πλοίο το οποίο είχε προσκρούσει σε βράχια, συνέδραμαν στην διάσωση 2 μελών του πληρώματος” αναφέρει το δημοσίευμα του CNN για τη διάσωση του πλοίαρχου και του αντιπλοίαρχου, που αρχικά παρέμειναν στο πλοίο με δική τους πρωτοβουλία, αναμένοντας οδηγίες της εταιρείας.

“Μετά την κλήση περίπου στις 10:30, το πολλαπλών χρήσεων πολεμικό πλοίο απέστειλε ελικόπτερο στο σημείο όπου η Ελληνική ακτοφυλακή βρισκόταν ήδη. Κατόπιν αιτήματος για βοήθεια, το ελικόπτερο “κατέβασε” έναν διασώστη όπου ανέκτησε δύο ναυτικούς και επέστρεψε στο Bataan (ονομασία πολεμικού πλοίου). Αφού οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε ιατρική εκτίμηση στο πλοίο, μεταφέρθηκαν στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.”

ΦΩΤΟ από mykonospress.gr

ΦΩΤΟ από mykonospress.gr

ΦΩΤΟ από mykonospress.gr

ΦΩΤΟ από mykonospress.gr

Το λιμενικό Σώμα ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι ο πλοίαρχος σε επικοινωνία που είχε με το ΕΚΣΕΔ, δήλωσε ότι το πλοίο παρουσιάζει μικρή κλίση και ρήγμα στο πρωραίο στεγανό σύγκρουσης / δεξαμενή έρματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων.



Το μόνο παρήγορο είναι ότι βρίσκεται υπό έλεγχο η ρύπανση που έχει προκληθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς οι προσπάθειες που κατέβαλε το Λιμενικό Σώμα για να περιοριστεί έχουν στεφθεί με επιτυχία.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια