Μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία....

Ελάχιστα τα φαρμακεία, μεγάλη η ζήτηση - Κίνδυνος για χιλιάδες ασθενείς η έλλειψη βασικών φαρμάκων - Κλειστά και τη Δευτέρα τα φαρμακεία στην Αττική

Ατελείωτες ουρές, απίστευτη ταλαιπωρία, απόγνωση για ένα φάρμακο... Αυτή η εικόνα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα «φαρμακεία ασφαλείας» όλης της χώρας, την ίδια ώρα που οι φαρμακοποιοί επιμένουν στην απεργία διαρκείας.

Όπως είναι φυσικό και επόμενο, στις περισσότερες περιοχές παρατηρείται οξύτατο πρόβλημα, καθώς τα φαρμακεία «στερεύουν» από φάρμακα! Μάλιστα, το χειρότερο όλων είναι ότι οι πολίτες σε αρκετές περιπτώσεις περιμένουν ώρες στην ουρά και, όταν φτάνουν στον φαρμακοποιό, μαθαίνουν πως το φάρμακο που αναζητούν, τελικά δεν υπάρχει! Κι αυτό γιατί στην απεργία των φαρμακοποιών συμμετέχουν επίσης οι φαρμακαποθήκες με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σκευασμάτων που παρατηρούνται να είναι τεράστιες.

Τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Δευτέρα, ενώ τα φαρμακεία στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ανοίξουν τα ρολά την Δευτέρα. Μέχρι τότε οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα «φαρμακεία ασφαλείας», που όπως διευκρινίζει και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος, είναι ακόμα λιγότερα από τα «συνηθισμένα» εφημερεύοντα φαρμακεία.

Σε όποιο φαρμακείο εφημερεύει σημειώνονται ήδη από την Πέμπτη, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, ατελείωτες ουρές, που το βράδυ της Παρασκευής έφταναν σε πολλές περιπτώσεις και... το γύρο του τετραγώνου του φαρμακείου, οδηγώντας σε απόγνωση τους χιλιάδες πολίτες που έψαχναν υπομονετικά το φάρμακο που έχουν ανάγκη.

Με τη λήξη της απεργίας, τη Δευτέρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.  
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια