Και νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 7 νεκρούς λαθρομετανάστες και δυο αγνοούμενους....

Δύο μικρά παιδιά, τρεις γυναίκες και δύο άντρες πνίγηκαν όταν το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο αγνοούμενων

Σ΄ ένα μικρό σκάφος είχαν επιβιβάσει οι δουλέμποροι τους 17 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, το σκάφος μισοβυθίστηκε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης και οι μετανάστες βρέθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου... Τραγικός ο απολογισμός με επτά νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά, τρεις γυναίκες και δύο άντρες και ακόμα δύο αγνοούμενους, για τον εντοπισμό των οποίων οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.



Οι οκτώ διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε τα ξημερώματα, από το αντίστοιχο κέντρο της Άγκυρας για την περισυλλογή δύο ναυαγών λαθρομεταναστών, από τουρκικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. 



Οι ναυαγοί αφού παρελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού, δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμη, η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων και μισοβυθίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των υπολοίπων αγνοουμένων, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο super puma, πέντε περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ενώ δεσμεύτηκαν για συνδρομή ένα δεξαμενόπλοιο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» της NEL.

Λίγη ώρα αργότερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και 'Ερευνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη της ημιβυθισμένης λέμβου, από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 2,3 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήρι Κόρακας.

Αλιευτικό σκάφος κατάπλευσε στην περιοχή και ιδιώτες αυτοδύτες εντόπισαν εντός της λέμβου πέντε νεκρούς (τρεις γυναίκες, έναν άντρα και ένα αγόρι). Από σκάφος του λιμενικού εντοπίστηκαν, επίσης, στη γύρω θαλάσσια περιοχή οι σοροί άλλων δύο μεταναστών (ενός άντρα και ενός κοριτσιού).

Επίσης, έξι ακόμα αλλοδαποί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή και κατάφεραν να διασωθούν από τουρκική ακταιωρό. Οι έξι, μαζί με τους άλλους δύο διασωθέντες, μετεπιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια